Stanković: Imamo 13.600 neugovorenih medicinskih radnika
Foto: KURIR

Stanković: Imamo 13.600 neugovorenih medicinskih radnika

Društvo -
Po osnovu neuplaćivanja sredstava za zdravstevno osiguranje RFZO se, zaključno sa 31. martom ove godine, duguje 108 milijardi dinara, što je oko milijardu evra. Sa tim sredstvima bi mogli da se prime svi oni koji su neophodni zdravstvenom sistemu Srbije, kazao Zoran Stanković

BEOGRAD - Odlazeći ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da u zdravstvenom sistemu Srbije ima oko 13.600 neugovorenih medicinskih radnika koje plaćaju zdravstvene ustanove iz sopstvenih sredstava koja su namenjena za lečenje pacijenata.

"Veliki je problem u zdravstvenom sistemu to što imamo 13.600 neugovorenih radnika, koji zdravstvene ustanove plaćaju iz sopstvenih sredstava koja su namenjena za lečenje", rekao je Stanković tokom obilaska Kliničko-bolničkog centra "Zemun".

On je rekao da se po osnovu neuplaćivanja sredstava za zdravstevno osiguranje Republičkom fondu za zdravstevno osiguranje se, zaključno sa 31. martom ove godine, duguje 108 milijardi dinara, što je oko milijardu evra."Sa tim sredstvima bi mogli da se prime svi oni koji su neophodni zdravstvenom sistemu Srbije", kazao je Stanković.On je rekao da se nada da će uskoro biti rešen problem viška medicinskih kadrova i da će se zaposliti svi oni koji su potrebni zdravstvenom sistemu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track