MIHAJLOVIĆEVA RAŠČIŠĆAVA GUŽVE NA GRANICI: Evo šta je predložila mađarskom ministru kako da se ubrza prelazak
Foto: Marina Lopičić

infrastruktura

MIHAJLOVIĆEVA RAŠČIŠĆAVA GUŽVE NA GRANICI: Evo šta je predložila mađarskom ministru kako da se ubrza prelazak

Društvo -

Potpredsednica Vlade Srbioje i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogradu s ministrom za inovacije Mađarske Laslo Palkovičem o tome kako da se ubrza prelaz preko granice, posebno putničkih i teretnih vozova, kao i o formiranju jednog graničnog prelaza.

"Tema koja nas muči jeste zakrčenja na graničnim prelazima, odnosno zadržavanja ljudi i robe na granici, bilo da je u pitanju drumski ili železnički saobaćaj", rekla je Mihajlovićeva novinarima posle sastanka u Vladi Srbije.

Ona je istakla da je saradnja dve zemlje odlična u svim segmentima i da će se

dve vlade potruditi da ubrzaju sve aktuelne projekte, od kojih je posebno značajna izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta.

Mihajlovićeva je najavila da će se o svim projektima u oblasti saobraćaja i infrastrukture o kojima je danas bilo reči više razgovarati na zajedničkoj sednici vlade dve zemlje koja se očekuje u aprilu, kada će biti potpisani i neki sporazumi.

Istakla je da je Srbija prethodnih godina sa svim susedima pokrenula razgovore na tu temu.

"Radićemo zajedno na sporazumu. Ministar Palkovič je pokazao da je otvoren da pokušamo kada je reč o putničkom železničkom saobraćaju da u vozu vršimo granične preglede, kao i za teretni saobraćaj da pokušamo da imamo jedno granično mesto", navela je Mihajlovićeva.

Kazala je da će se sada opreatiavni timovi baviti time i izrazila uverenje da će vrlo brzo biti postignuti rezultate.

Zorana Mihajlović rekla je da su razgovrali i o pruzi Subotica - Segedin, na kojoj deo pruge treba da se rekonstruiše, a u manjem delu da se izgradi potpuno nova pruga.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track