PETICIJA FONDACIJE POKRETA LEVIJATAN: Za zlostavljače životinja osam godina zatvora
Foto: Profimedia

Borba

PETICIJA FONDACIJE POKRETA LEVIJATAN: Za zlostavljače životinja osam godina zatvora

Društvo -

Fondacija pokreta Levijatan uspela je u roku od 37 dana da skupi čak 101.273 potpisa u okviru peticije koju su pokrenuli za podnošenje inicijative za pooštravanje kazni zlostavljačima životinja!

Nedavno je zbog velikog broja zlostavljača, ali i blagih kazni, Levijatan krenuo u prikupljanje potpisa, a kako nam je rečeno, u narednom periodu potpise će predati Skupštini. - Dobili smo podršku iz cele Srbije, a takođe i iz dijaspore. Mislim da ovom količinom potpisa imamo legitimitet da u ime naroda tražimo oštro povećanje kazni iz Krivičnog zakonika u članu 269, tačke 1, 2 i 3. Tražićemo i da se oformi specijalno odeljenje u okviru MUP koje će se baviti samo ekstremnim nasiljem nad životinjama - kaže za Kurir Pavle Bihali, izvršni direktor Fondacije pokreta Levijatan.

foto: Printscreen

On dodaje da će za ono delo gde je kazna zatvora zaprećena do tri godine, Levijatan predložiti da ona bude do osam godina. - To je za masovno ubijanje pasa i životinja, koristoljublje... Smatram da će oštrije kazne sprečiti druge bolesnike da se razvijaju i čine ta dela - istakao je on.

Kurir.rs/ M. B.

Foto: Profimedia, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track