UPIŠIMO 660 I POŠALJIMO SMS NA 3030: Za Nemanjino bolje sutra neophodni su mu tretmani matičnim ćelijama i električna invalidska kolica
Foto: Budi Human

BUDI human

UPIŠIMO 660 I POŠALJIMO SMS NA 3030: Za Nemanjino bolje sutra neophodni su mu tretmani matičnim ćelijama i električna invalidska kolica

Društvo -

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

prikuplja novčana sredstva za Nemanju Miloševića (2001).

Nemanja boluje od Fridrajhove ataksije. Bolest je dijagnostifikovana jula meseca 2008. godine.

Nemanja se od rođenja razvijao kao i sva deca njegovog uzrasta - na vreme je propuzao, prohodao i progovorio. Rast i razvoj se sasvim normalno odvijao, da bi sa pet godina počeo nestabilno da hoda, a nestabilnost u hodu je kasnije bila sve progresivnija.

Zbog progresije bolesti, od 2012. godine je u invalidskim kolicima. Rehabilitacija se odvijala u Atomskoj banji Gornja Trepča, a zbog kardiomiopatije u nekim drugim banjama nije moguća rehabilitacija.

Juna meseca 2018. godine, Nemanja je bio u Kijevu na tretmanu matičnim ćelijama, to je dovelo do boljeg zdravstvenog stanja. Klinika u Kijevu je preporučila da se odrade ukupno tri tetmana matičnim ćelijama.

foto: Budi Human

U maju mesecu 2019. godine je bila planirana trakcija kao priprema da bi se kasnije, kada se steknu uslovi, obavila operacija kičme kako bi se ublažila krivina od 140 stepeni.

Ali nakon raznih pregleda i analiza, lekari odlučuju da Nemanju ne operišu zbog trenutnog stanja srca i preporučuju još dva tretmana matičnim ćelijama, a kada srce bude u boljem stanju da se tada odradi trakcija, a nakon toga i operacija kičme. Inače, zbog deformiteta kičme i funkcija pluća je veoma oslabljena.

Omogućimo Nemanji sredstva za tretmane matičnim ćelijama, za rehabilitacije u banjskim uslovima, kao i za nabavku električnih invalidskih kolica.

Pomozimo Nemanji! Upišimo 660 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj

Za Nemanjino bolje sutra! Budimo humani!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track