MILAN KRKOBABIĆ: U borbu za preporod sela sa razvojnim agencijama
Foto: Marina Lopičić

Ministar zadužen za regionalni razvoj

MILAN KRKOBABIĆ: U borbu za preporod sela sa razvojnim agencijama

Društvo -

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić razgovarao je danas sa predstavnicima Razvojne agencije Srbije i 16 regionalnih razvojnih agencija iz cele zemlje, koje, kako je rekao, budući da su na terenu i poznaju specifičnosti na lokalu, mogu da pomognu u preporodu srpskog sela.

Krkobabić je istakao da je projekat preporoda sela od nacionalnog, ekonomskog i bezbednosnog značaja za zemlju.

"Od vas, iz regionalnih razvojnih agencija, pre svega, očekujemo analizu stanja u vašem regionu, a zatim sažet predlog mera šta nam je zajednički činiti da usporimo pražnjenje sela u Srbiji", rekao je Krkobabić, a navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

On je naveo i da je od velikog značaja podrška predsednika Srbije Aleksandra Vučića i patrijarha Irineja tom nacionalnom projektu.

Potpredsednik Odbora za selo SANU Milovan Mitrović je ukazao da se ne mogu zaustaviti globalizacijski procesi, ali se mogu usmeravati uz podršku i inicijativu ljudi koji poseduju znanje, umeće i moć da realizuju projekte.

I politički analitičar Vladimir Goati je podržao saradnju regionalnih razvojnih agencija, uvažavajući njihovu različitu vlasničku strukturu, i u prvi plan stavio njihovu spremnost da pomognu preporod sela Srbije.

On se takođe založio za promenu zakonske regulative, koja će, kako je rekao, sprečiti dalje usitnjavanje ionako malog poseda u Srbiji.

Skupu su prisustvovali i predsednica skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Snežana Petrović, predstavnici zadružnih saveza Srbije i Vojvodine i drugi.

Kurir.rs/Tanjug/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja