MIHAJLOVIĆEVA NA KORIDORU 10: Svi uništeni putevi biće rehabilitovani
Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

dodatno ulAGANJE oko 600 miliona dinara

MIHAJLOVIĆEVA NA KORIDORU 10: Svi uništeni putevi biće rehabilitovani

Društvo -

Svi putevi koji su prilikom izgradnje Koridora 10 uništeni biće rehabilitovani i uređeni, poručila je danas ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, nakon sastanka sa predstavnicom Pirotskog okruga i čelnicima lokalnih samouprava tog okruga.

Mihajlović je istakla da je obaveza da svi putevi, koji su tokom izgradnje Koridora uništeni, budu rehabitovani, a ne samo da budu vraćeni u prvobitno stanje.

"Ti putevi će biti rehabilitovanii uređeni, najveći deo će raditi Koridori Srbije kroz kredit Evropske banke za obnovu i razvoj, što iznosi 50 miliona evra, a što se tiče Puteva Srbije oni su se danas obavezali da će dodatno uložiti oko 600 miliona dinara na rehabilitaciju puteva i to ne samo regionalnih, već i opštinskih", kazala je Mihajlović.

Prema njenim rečima, na sastanku u izmeštenom kabinetu Ministarstva u Beloj Palanci, razgovaralo se i o rešavanju pitanja komunalne infrastrukture.

Predsednica opštine Babušnica Slađana Nikolić kazala je da su na sastanku dogovrili da se na jesen radi regionalni put Babušnica - Pirot u dužini od 20 kilometara, kao i put koji će biti značajan za zvonački kraj i za rehabilitaciju Zvonačke banje.

"Tu imamo mnogo klizišta, prvo će ona biti sanirana, a kasnije će biti urađeno oko pet kilometara puta za početak", kazala je Nikolić.

Dodala je da su dobili i garancije za opštinski put Aleksandrovac - Kijevac - Tol, prema Babušnici, deonica od 4,5 kilometara.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković izrazio je zadovoljstvo što je ta opština domaćin Ministarstvu građevine i naveo da su dogovorili da se problemi koji su nastali pre svega izgradnjom Koridora 10 budu rešeni do 2020. godine.

"Počev od sanacije regionalnih puteva koje su u nadležnosti Puteva Srbije, Nišavskog mosta, do sanacije lokalnih puteva", kazao je Miljković i dodao da građane te opštine najviše interesuje sanacija dva mosta - Nišavski kod ulazno - izlazne petlje i most kod sela Belanovac.

Zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad Zoran Gerov istakao je da su zadovoljni što je potvrđeno da se nastavlja sa asfaltiranjem lokalnog putnog pravca Vladinica - Poganovo, kao i time što su odmakle aktivnosti u vezi projektovanja putnih pravaca koji se oslanjaju na Koridor 10.

U ime Pirotskog okruga medijima se obratila Gordana Đurić koja je navela da im je posebno drago što Vlada Srbije nije odustala od toga da se sastanci na kojima se razgovara o rešavanju lokalnih problema dešavaju upravo na terenu.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić istakao je da je izgradnja Koridora 10 veoma značajna za ceo okrug, jer ubrzava njegov razvoj.

Direktor za izgradnju Koridora Aleksandar Senić kazao je da će izgradnja petlje Sopot početi u oktobru.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track