Najnovije vesti

SANIRAJU SE PUKOTINE NA KORIDORU 10: Izvođač radova uputio izvinjenje
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

danas poslednja sanacija kod Seliškog potoka

SANIRAJU SE PUKOTINE NA KORIDORU 10: Izvođač radova uputio izvinjenje

Društvo

Na deonici Koridora 10 od Caričine doline do tunela Manajle danas je počela sanacija poslednje od tri pukotine koje su se pojavile na gornjem sloju asfalta na putu.

Izvođač radova na ovoj deonici, kompanija "Integral inženjering" uputila je danas izvinjenje zbog pojave ovih pukotina, a tehnički direktor u ovom preduzeću Darko Milovanović ističe da se danas radi poslednja sanacija kod Seliškog potoka.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Želimo da se izvinimo zbog okolnosti koje su se dogodile na terenu. Završili smo sanaciju u dužini od 70 metara na delu Mrtvica 1 i juče smo završili sanaciju na delu kod mosta Morave 2, u dužini od nekih 40 metara", objašnjava Milovanović.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Milovanović kaže da će "Integral" u narednom period pratiti kvalitet ovih radova na kompletnoj deonici i u slučaju bilo kakve potrebe za dodatnim sanacijama, nakon isteka letnje sezone i gušćeg protoka saobraćaja, izvršiće se dodatni radovi.

Napominje da su radovi na ovoj deonici završeni 2018. godine i da su se u maju iste godine obavljali dodatni asfalterski radovi jer je kiša prekidala asfaltiranje.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"To ne znači da smo vršili asfaltiranje po kiši nego da smo prekidali kada je počinjala kiša i da imamo više mesta nastavka asflatiranja", rekao je Milovanović i objasnio da je upravo na spojevima asfalta došlo do naprslina koje se saniraju novim asfaltom debljine četiri centimetra.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Šef nadzora Nadzornog organa u kompaniji "Luis Berger" Entoni O' Nil objašnjava da je pojavljivanje pukotina uobičajeno kada je reč o asfaltiranju svuda u svetu, a da su radovi na sanaciji uvek pokriveni ugovorima.

"Ovo zovemo manama i to je normalno za ovaj garantni period. Ovo nije idealna situacija, ali to je nešto što je prosto normalno i što se često dešava za vreme garantnog perioda nakon otvaranja autoputeva i u Srbiji i u inostranstvu", rekao je O' Nil.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Govoreći o protoku saobraćaja na ovoj deonici i bezbednosti samog puta, šef odseka Jagodina-Preševo u Sektoru za naplatu putarina u preduzeću Putevi Srbije Dragan Milić navodi da je od 15. juna kada je za saobraćaj pušten autoput kroz Grdelicu, ukupno prošlo 877.298 vozila na deonici od Niša do Preševa.

Prosečan dnevni saobraćaj u julu mesecu je oko 14.000 vozila u oba smera, dok je prosečan nedeljni saobraćaj oko 85.000 vozila.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Prema dosadašnjim podacima, očekujemo da do kraja sezone i 1. septembra prođe još oko million vozila, odnosno da za period od 15. juna do 1. septembra na ovoj deonici autoputa prođe između 1,8 i 1,9 miliona vozila", kaže Milić.

Autoput je potpuno, ističe, bezbedan za saobraćaj.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Od otvaranja nove deonice nije bilo nijedna saobarćajna nezgoda, beležimo samo zadržavanja vozila usled kvarova, nestanka goriva, fotografisanja, i sličnih razloga", rekao je Milić.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...