Najnovije vesti

RHMZ UPOZORAVA: Sutra nas očekuju pljuskovi, grmljavina i oluja, a evo koji deo DANA će biti NAJKRITIČNIJI (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

obavezno pročitajte

RHMZ UPOZORAVA: Sutra nas očekuju pljuskovi, grmljavina i oluja, a evo koji deo DANA će biti NAJKRITIČNIJI (FOTO)

Društvo

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će sutra popodne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, doći do pojave obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

 

Takvo vreme nastaviće se i u subotu, a preneće se i na ostale delove zemlje. U Beogradu se u noći između petka i subote očekuju obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode. Prema rečima meteorologa Marka Čubrila, ovakava pojava obično nastaje usled sudara hladnog i toplog vazduha u atmosferi.

 

foto: Printscreen/RHMZ

 

"Sutra posle podne stiže hladan front sa severozapda Evrope. Kao i uvek leti, sudar hladnog i toplog vazduha izaziva burnu reakciju atmosfere. Zbog toga već sutra posle 14h, prvo na zapadu i jugozapadu Srbije, treba očekivati pojavu grmljavinskih pljuskova koji ponegde mogu prerasti u vremenske nepogode, tačnije, olujan vetar, grad/led, uz velike količine kiše koje za kratko vreme mogu da prouzrokuju lokalne poplave", kaže Čubrilo.

 

foto: Printscreen/RHMZ

Promena vremena će, dodao je, tokom dana napredovati od zapada ka istoku i do večernjih časova bi trebala zahvatiti središnje, severne i delom centralne predele Srbije, a u toku noći istočne i jugoistočne predele. Najveća opasnost od vremenskih nepogoda se očekuje od 15h do 19h. U toku noći se očekuju grmljavinski pljuskovi, ali bi opasnost od nepogoda trebala biti nešto niža.

 

U subotu će preovladati umereno do znatno oblačno i osetno svežije povremeno uz kišu i pljuskove, posebno na istoku i severoistoku regiona gde bi i dalje bilo najveće opasnosti od pojave nepogoda, rekao je Čubrilo. On naglašava da i pored činjenice da se ne očekuju snažne oluje, građani moraju da budu na oprezu.

 

foto: Printscreen/RHMZ

"U subotu uveče doći će smirivanja atmosfere i razvedravanja. Ne očekuju se nikakve apokaliptične nepogode, ali jakih oluja može biti te treba preduzeti sve mere opreza u koliko se boravi na otvorenom kao i u koliko vas nevereme zahvati za vreme vožnje", izjavio je on.

 

(Kurir.rs/Alo/Printscreen/RHMZ)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...