SAHRANJENA TAMARA MILIĆ: Trudnica i beba umrle od sepse
Foto: Printscreen

Tuga

SAHRANJENA TAMARA MILIĆ: Trudnica i beba umrle od sepse

Društvo -

Posledice Lekari KC Niš deset dana se borili da spasu život mlade Kruševljanke koja je iz kruševačke bolnice u Niš stigla u stanju septičkog šoka

Trudnica Tamara Milić (23), koja je u četvrtak u Kliničkom centru u Nišu u sedmom mesecu trudnoće preminula od sepse, sahranjena je juče u Kruševcu.

Kako saznajemo, ona je u Niš iz kruševačke bolnice stigla pre desetak dana, i to u stanju septičkog šoka. Klinički centar Niš oglasio se povodom ove užasne tragedije navodeći da je pacijentkinja primljena 23. jula u stanju već razvijene sepse sa respiratornim distres sindromom i poremećajem zgrušavanja krvi, što su, kako ukazuju iz ove ustanove, pokazatelji već razvijene sepse.

- Odmah po prijemu priključena je na aparat za veštačku ventilaciju kako bi se podigao nivo kiseonika u krvi i urađena je kompletna dijagnostika tokom čitavog lečenja. Konsultovani su urolozi, nefrolozi, pulmolozi, infektolozi i klinički farmakolozi, a u cilju spasavanja života pacijentkinje - saopštio je dr Dragiša Ljubenović, načelnik Intenzivne klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Nepoznat  uzrok sepse... Tamara Milić
Nepoznat uzrok sepse... Tamara Milićfoto: Printscreen

On je rekao i da je u jednom trenutku došlo do poboljšanja njenog stanja, ali da je istog dana ranije konstatovano da ne postoje srčane radnje ploda, nakon čega je indukovan abortus ne bi li se spasao život pacijentkinje. - Međutim, pored intenzivne terapije i napora lekara, preminula je 1. avgusta u 16.35 - rekao je on, ali nije mogao sa preciznošću da kaže kako je došlo do infekcije kod trudnice.

Tamara je pre nešto više od mesec dana sahranila majku za koju je bila veoma vezana. Njena porodica je 1999. godine, prema pisanju lokalnih medija, morala da se iseli iz Gnjilana, gde su živeli, nakon čega je njen otac od tuge umro. Do zaključenja broja nismo dobili odgovor od bolnice u Kruševcu, a članovi njene porodice nisu smogli snage da govore za naš list.

Iz Ministarstva zdravlja za Kurir navode da je obaveštena inspekcija i da će postupiti u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Emotivne poruke

ČUVAJ ME S TATOM...

Tamara je nakon smrti majke često ostavlja emotivne poruke na društvenim mrežama. - Rekla si da ćemo i ovu tešku bitku pregurati i da će sve proći, a ništa nije prošlo. Ne ljutim se što si obećala da ćeš se poroditi umesto mene i da ćeš ležati sa mnom u bolnici, kao što smo uvek ležale zajedno. Rekla si mi da sam ja tvoja mama i tvoj lav, jesam. I biću zauvek, a ti me čuvaj zajedno s tatom. Pozdravi ga, kaži mu da nisam ljuta što te je uzeo. Odnela si celo moje srce. Volim te - napisala je ona.

Kurir.rs/ M. B. - M. S.

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja