IZ KUĆE IZAŠAO U PIDŽAMI I PAPUČAMA: Svetislav iz sela Čubra kod Negotina nestao pre nedelju dana, meštanima svašta pada na pamet (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

AKO GA VIDITE ODMAH ZOVITE POLICIJU

IZ KUĆE IZAŠAO U PIDŽAMI I PAPUČAMA: Svetislav iz sela Čubra kod Negotina nestao pre nedelju dana, meštanima svašta pada na pamet (FOTO)

Društvo -

Svetislav Lazić zvani Tića (78) iz negotinskog sela Čubra nestao je u nedelju, 18.avgusta, oko 16 sati. Do sada nije pronađen, a njegov nestanak je više nego čudan.

- Meštani su ga poslednji put videli na ulici blizu kuće, oko 16 sati i od onda mu se gubi svaki trag. Do sada potraga nije urodila plodom, što nas sve zbunjuje. Tića je bio slabo pokretan i nema šanse da je negde odlutao. Svašta nam pada na pamet... – kažu meštani Čubre.

Prema rečima Tićine ćerke Zdravice, njen otac je bio obučen u pidžamu, sa papučama na nogama, a na glavi je imao kačket maslinaste boje. Tražili su ga bukvalno svuda, čak je i dron ’’pregledao’’ oko 200 hektara okoline, ali od deke ni traga ni glasa. Nigde se u ataru sela, gde je i danas tražen od strane mnogih meštana i dobrovoljaca, ne oseća miris leša.

foto: Privatna Arhiva

- Svašta se priča po selu. On uopšte nije mogao da ode daleko. Pretražili smo bunare, jaruge, šume... Neki misle da je stopirao neko vozilo i da je negde odvežen. Ali, ko će da poveze deku u pidžami? Neki čak smatraju da ga je neko vozilo pregazilo, a vozač odvezao njegovo telo i bacio ga ko zna gde – tvrde meštani.

Mirjana, unuka deka Tiće, kaže da on izgleda isto kao na fotografiji koja je stara, samo je mršaviji. Visok je oko 1,55 metra, malo pogrbljen i otežano hoda. Nije dementan, ali povremeno, na par minuta, ga uhvati senilnost koja brzo prođe.

Unuka Mirjana moli sve građane koji nešto znaju o njenom nestalom deki da se jave na broj 060/31 79 888, ili da se obrate najbližoj policijskoj stanici.

(Kurir.rs/Suzana Božinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track