Najnovije vesti

DRŽAVA NIJE ZABORAVILA NIJEDNU OPŠTINU: Stefanović u poseti Sokobanji (FOTO)
Foto: MUP Srbije

potpredsednik vlade srbije i ministar unutrašnjih poslova

DRŽAVA NIJE ZABORAVILA NIJEDNU OPŠTINU: Stefanović u poseti Sokobanji (FOTO)

Društvo

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Sokobanji da država nije zaboravila nijednu opštinu u Srbiji i da će nastaviti da investira u infrastrukturne projekte i bezbednost.

- Policajcima u Sokobanji biće do kraja godine poboljšani uslovi rada kroz renoviranje dela prostorija koji koriste i nabavku novog vatrogasnog vozila za potrebe vatrogasno-spasilačke jedinice. Takođe, planiramo i novo zapošljavanje ljudi sa ovog područja u Ministarstvo unutrašnjih poslova, rekao je Stefanović, koji je obišao Policijsku stanicu i vatrogasnu brigadu u ovom mestu.

Potpredsednik vlade razgovarao je i sa predsednikom opštine Isidorom Krstićem i njegovim saradnicima o investicionim projektima države u ovaj kraj, saopštio je MUP.

- Razgovarali smo o izgradnji putne infrastrukture i razmatrali koji su najpovoljniji, najbezbedniji i najefikasniji modaliteti priključenja opštine na auto-put, što će doprineti bržem dolasku turista do Sokobanje, rekao je Stefanović.

1 / 5 Foto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, na sastanku je dogovorena dalja pomoć javnog preduzeća "Putevi Srbije" u asfaltiranju i izgradnji puteva kroz samu Sokobanju.

- Reč je o nekoliko ulica koje je opština navela kao važne za svoj dalji razvoj i "Putevi Srbije" će to u narednih nekoliko meseci završiti, naveo je Stefanović.

Potpredsednik Vlade je istakao značaj zajedničkog rada države i lokalne samouprave i ulaganja u infrastrukturne projekte, koja su moguća zahvaljujući dobroj i odgovornoj ekonomskoj politici koju Srbija vodi.

Stefanović je ocenio da će projekat "Letnje pozornice", koji je vredan više od 130 miliona dinara, dati dodatni turistički potencijal Sokobanji i dodao da je sa predsednikom opštine razgovarao i o pomoći Vlade Republike Srbije u izgradnji komunalne infrastrukture.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...