Najnovije vesti

DRAMA U VRTIĆU U RAČI: Vaspitačica devojčici (2)  dala da popije sredstvo za dezinfekciju
Foto: Kurir

nije životno ugrožena

DRAMA U VRTIĆU U RAČI: Vaspitačica devojčici (2) dala da popije sredstvo za dezinfekciju

Društvo
07:24h

Dvogodišnja devojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji je bio u flašici sa etiketom vode.

Jezivi slučaj dogodio se u vrtiću "Naša radost", a vaspitačica je greškom detetu, umesto vode, dala da popije asepsol, rastvor za dezinfekciju i pranje podova.

Do incindenta posle čega je dete završilo u KC “Kragujevac” došlo je greškom, a u obdaništu kažu da su o svemu obavešteni nadležni organi. Sreća u nesreći je, što je devojčica progutala samo gutalj asepsola, koji može da nagrize sluzokožu jednjaka i želudca.

- Kako mi je ćerka ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je flašica na kojoj je pisalo voda. Vaspitačica je, ne znajući šta je u flašici, dettetu koje je zatražilo, dala vodu, a moja unuka je istog trenutka počela da povraća - priča Tomislav Veljković, deda devojčice.

foto: Kurir/Privatna arhiva

Inače, samo nekoliko sati pošto je njegova kćerka Jelena Radovanović ćerku odvela u vrtić, pozvala je vaspitačica da dođe po dete, jer mu nije dobro.

Lekari u Domu zdravlja u Rači nisu mogli da ustanove zašto dete ima tegobe, pa je porodica krenula u Klinički centar u Kragujevcu.

-Na pola puta pozvala ih je vaspitačica i rekla da je devojčica umesto vode, popilo asepsol- kaže deda Tomislav.

Nakon toga devojčica je sa majkom smeštena na odeljenje intenzivne nege Klinike za pedijatriju u Kragujevcu, prema najnovijim informacijama nije životno ugrožena, ali je pod stalnim nadzorom lekara.

(Kurir.rs/D.A.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track