Najnovije vesti

MERE ZA PODSTICAJ RAĐANJA: Veća podrška za drugo dete
Foto: Dragana Udovičić

Novine

MERE ZA PODSTICAJ RAĐANJA: Veća podrška za drugo dete

Društvo

Tokom naučnog skupa „Srbija: rod, politike, stanoviništvo“, Dejanovićeva je rekla da će država, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, u narednom periodu biti okrenuta poslodavcima za rešavanje tih pitanja

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović predložiće da mere iz Strategije za podsticaj rađanja iz 2018. narednim budžetom budu pojačane i navodi da će akcenat biti na produženju isplaćivanja dodatka za drugo dete sa dve na više godina.

Tokom naučnog skupa „Srbija: rod, politike, stanoviništvo“, Dejanovićeva je rekla da će država, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, u narednom periodu biti okrenuta poslodavcima za rešavanje tih pitanja.

- Usklađivanje rada i roditeljstva je značajna mera. U planu su zajednički vrtići koje će finansirati poslodavac, uz sufinansiranje države - istakla je ona.

Đukić Dejanović je dodala da se radi na „snižavanju psihološke cene roditeljstva“ i na jačanju partnerstva putem pomoć majkama i budućim majkama, „koje moraju da imaju razumevanja od porodice i od države“.

- To ćemo činiti nizom servisnih i edukativnih aktivnosti na temu očuvanja zdravlja, boljeg materinstva, ekonomskim i socijalnim pitanjima - izjavila je Đukić Dejanović.

Kurir.rs/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...