Najnovije vesti

OPREZ! RODITELJI, MORATE DA ZAŠTITITE SVOJU DECU: Zapad plaća jutjubere da deci u Srbiji približe SEKTE I ĐAVOLA
Foto: Printscreen YT / Klikbejt Drama

propagiraju sotonu i satanističke simbole

OPREZ! RODITELJI, MORATE DA ZAŠTITITE SVOJU DECU: Zapad plaća jutjubere da deci u Srbiji približe SEKTE I ĐAVOLA

Društvo

Zapad preko naših jutjubera promoviše sekte! Dojče vele akademija nedavno je ponudila idolima mladih, jutjub zvezdama u Srbiji, poslovnu saradnju koja podrazumeva da za 500 evra pljunu na časni krst, veru i tradiciju, a ujedno propagiraju sotonu i satanističke simbole.

Naime, pomenuta akademija finansirala je nastanak pesme "Drama", u kojoj se mladi huškaju protiv hrišćanstva, etike, morala... Odnosno, spot propagira sektaška obeležja, a njegovi akteri ismevaju simbol naše vere, Tajnu večeru, koju podrugljivo simuliraju za kockarskim stolom sa sve vođom - Isusom...

Ovo je na svom kanalu obelodanio veteran Jutjuba Bogdan Ilić (23), poznatiji kao Baka Prase, u videu "Ovo je prevršilo svaku meru". Verski analitičari i psiholozi tvrde da Zapad preko jutjubera pokušava mlade u Srbiji kojima su oni autoritet da uvuče u sekte, ali i da ih udalji od vere i tradicije.

foto: Ana Paunković

Kako nije pristao na pomenutu saradnju sa Nemcima, Ilić kaže da je i sam izložen medijskom linču preko jutjuberke Kike, koju je navodno Zapad podmetnuo. On je ispričao sve o ponudi za posao koju nije prihvatio.

- Dobio sam mejl od Dušana, koji radi za Dojče vele akademiju. Navodno, hoće da angažuju jutjubere da rade kreativnu radionicu, za svaki sastanak i za snimanje pesme, svakom ko je u toj organizaciji nude po 500 evra. Ja sam ih odbio. Ljudi su bukvalno došli i dali novac jutjuberima da blate hrišćanstvo i da se pljuju međusobno, rekao je Baka Prase na snimku na svom jutjub kanalu i dodao da su oni ubrzo izbacili pesmu u kojoj ismevaju veru imitirajući u kockarnici Tajnu večeru.

- Krenuli su sa znakovima satanizma, đavolji fazon... Jedan od njih u spotu predstavlja se kao vođa i glumi Isusa. Ta akademija je to osmislila, imaju šablon po kom rade, zaključio je jutjuber.

foto: Youtube

Psiholog Branka Tišma tvrdi da jutjuberi, odnosno ono što oni propagiraju, izuzetno utiču na mlade. Ona potvrđuje da sporni spot može biti pokušaj Zapada da približi sekte i samog đavola deci.

- Skandalozno je da deca gledaju satanističke simbole i kako se skrnavi hrišćanstvo. Školarci posebno, koji su publika jutjubera, prihvataju po difoltu vrednosti koje se tu plasiraju jer su jutjub zvezde za njih autoriteti. Naravno, jedan deo mladih taj spot neće ni dotaći, ali su to ona deca koja su naučena da kritički razmišljaju - kaže stručnjak.

Dojče vele akademija nije odgovorila na optužbe Bogdana Ilića, kao ni jutjuberka Kika.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...