IZMENA ZAKONA O ŠTRAJKU: Kolektivni ugovor za minimum rada
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nacrt

IZMENA ZAKONA O ŠTRAJKU: Kolektivni ugovor za minimum rada

Društvo -

Na novom nacrtu izmena Zakona o štrajku radilo se dve godine i on je primer zakona gde svi imaju različito gledište kako to pitanje treba urediti

Minimum procesa rada ubuduće bi, umesto poslodavaca, trebalo da utvrđuje kolektivni ugovor, predviđeno je Nacrtom izmena Zakona o štrajku.

Načelnica Odeljenja za socijalni dijalog u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragana Kralj kaže da se na novom nacrtu izmena Zakona o štrajku radilo dve godine i da je to primer zakona gde svi imaju različito gledište kako to pitanje treba urediti.

- Na kraju se došlo do zajedničkog rešenja, bar u meri da unapredimo sadašnji zakon - rekla je Dragana Kralj na okruglom stolu na temu „Sindikat u privatnom sektoru“, u organizaciji Granskog sindikata industrije, energetike i rudarstva „Nezavisnost“ i Ujedinjenog granskog sindikata „Nezavisnost“, kome su prisustvovali i predstavnici poslodavaca.

Kaže da su u pripremi izmene Zakona o socijalno-ekonomskom savetu i da je ministar Zoran Đorđević u julu, na inicijativu sindikata i Unije poslodavaca Srbije, doneo rešenje o formiranju radne grupe za izmenu zakonu.

Kurir.rs/E. K. Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track