Najnovije vesti

SARADNJA U BORBI PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA: Stefanović sa visokim predstavnikom Uprave poreza i carine Velike Britanije
Foto: Kurir.rs/MUP Srbije

ministar unutrašnjih poslova

SARADNJA U BORBI PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA: Stefanović sa visokim predstavnikom Uprave poreza i carine Velike Britanije

Društvo

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa visokim predstavnikom Uprave poreza i carine Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Endrju Pavlinićem o unapređenju saradnje dve institucije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, sa posebnim akcentom na suzbijanje krijumčarenja narkotika i akcizne robe.

Stefanović je rekao da je saradnja policija dveju zemalja dobra, posebno u oblasti razmene operativnih informacija što je izuzetno značajno za efikasnu i uspešnu borbu protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog i viskotehnološkog.

On se zahvalio Ujedinjenom kraljevstvu na podršci koju pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije u naporima da ojača svoje kapacitete i istakao da će Srbija nastaviti da bude posvećena zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i akciznim proizvodima, ali i borbi protiv sajber kriminala.

Stefanović je Pavlinića upoznao sa rezultatima koje je srpska policija ostvarila tokom ove godine i posebno naglasio da je u prvih deset meseci zaplenjeno više od 5,8 tona narkotika.

Pavlinić je istakao dobru saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave carine i poreza Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i izrazio uverenje da će ona u narednom periodu biti još intenzivnija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...