NEOBIČNE SMRTI U KRAGUJEVCU: Penzioner napisao spisak za sahranu pa se ubio, žena htela da živi sto godina, ali nije joj uspelo
Ilustracija, Foto: Google Street View, Nebojša Mandić/Ilustracija

bizarno

NEOBIČNE SMRTI U KRAGUJEVCU: Penzioner napisao spisak za sahranu pa se ubio, žena htela da živi sto godina, ali nije joj uspelo

Društvo -

Slučaj M.M (73) iz Kragujevca nije usamljen slučaj ove godine kada je reč o neobičnim postupcima u ovom gradu.

- Rešila sam da živim 100 godina, ukucaj tu godinu- ovim rečima se Jovanu Milenkoviću, vlasniku porodične kamenorezačke radnje "Sjaj" koja ima trodecenijsku tradiciju u razgovoru obratila Zorica Miletić, penzinionerka iz Kragujevca čija je smrt u maju ove godine bila svetska senzacija.

foto: Printscreen

Naime, ona je tri godine mrtva ležala u svom stanu, sve dok policija nije pronašla mumificirano telo.

Ali rečeno-bilo je uklesano!

Na spomeniku je kao datum rođenja i smrti upisano „1946-2046“. I iako se među kamenorescima komentarisao neobičan zahtev bivše modne dizjanerke, pravu malu paniku ovaj detalj izazvao je kada su inspektori kragujevačkog MUP-a primetili natpis. Za Zoricom je u tom trenutku već tri godine bila raspisana potraga da je nestala.

-Poslednji put sam je videla 2016. godine. Od tada ni traga ni glasa. Računi za komunalije su stizali, poštansko sanduče je bilo puno- priča komšinica Nadežda koja živi u soliteru u ul Kneza Miloša, gde je se nalazi i stan žene koja je rešila da živi sto godina.

A sve je krenulo kada je došla da se posle bratovljeve smrti dogovori sa Milenkovićem oko zajedničkog spomenika. Bivša modna dizajnerka, delovala je sređeno, sa urednom frizurom i svedenom garderobom za ove prilike.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

-Razgovor je bio u normalnom tonu sve dok nije izrazila želju da upišemo da je godina smrti 2046-a. Malo me je to trglo, pogledao sam je i pitao da li je sigurna. Rekla je „Da li imaš nešto protiv?“. Uradili smo kako je želela, bila je prezadovoljna, častila je radnike sa sto evra- kaže Milenković.

Od tog razgovora proći će više od hiljadu dana kada kada je upravnik solitera Zoran Savić svedočio medijima „da su svi bili u čudu kada je telo pronađeno gotovo neoštećeno i da niko nije mogao da pretpostavi da je ona bila tu toliko dugo mrtva“.

- Kada su u stan ušli policajci, mrtvozornik i ja kao svedok, ništa se nije osećalo. Žena je ležala na krevetu, pokrivena ćebetom. Koža joj je bila očuvana, kosa, prosto kao da je mumificirana. Stručnjaci koji se razumeju u ovakve fenomene kažu da je to moguće, jer su prozori bili dobro zatvoreni, nije bilo vazduha u stanu, a radilo je sve vreme parno grejanje. To je sve verovatno dovelo do posebne klime u kojoj je telo ostalo tako očuvano – objašnjava Savić.

U stanu je sve bilo sređeno i obdukcija je pokazala da je Zorica umrla prirodnom smrću 30 godina ranije nego što je planirala...

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

M.M. (73) sa spiska za sahrane izostavio veliki deo rodobine

Iako se u naselju Male Pčelice špekuliše o razlozima zašto je M.M. (73) rešio na pomalo ritualno samoubistvo tako što je kupio sanduk i neprimetno ga uneo u kuću, iskopao sam raku na groblju i obesio u podrumu tik iznad otvorenog sanduka- istina je da niko ne zna šta ga je navelo na smrt. Sa Kosmeta se doselio pre skoro pola veka, nije imao novčanih problema, niti porodičnih nesuglasica..

-Jednostavno je ostavio pismo sa spiskom ko može da dođe na sahranu. Izostavio je neku rodbinu i to je to- kaže nam komšija koji je dobro upućen u ceo slučaj.

(Kurir.rs/D.A.)

D.A. foto D.A. privatna arhiva printskrin

D.A. foto D.A. privatna arhiva printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja