Najnovije vesti

KONFERENCIJA ZA NOVINARE AMG! Novinarka Kurira: PRETUKLI su me! Mislili su da ih snimam, pa PRETILI MOJOJ DECI! KURIR TV
Foto: Marina Lopičić

STOP NASILJU!

KONFERENCIJA ZA NOVINARE AMG! Novinarka Kurira: PRETUKLI su me! Mislili su da ih snimam, pa PRETILI MOJOJ DECI! KURIR TV

Društvo

Povodom napada na novinarku Kurira Ljiljanu Stanišić, održala se konferencija za novinare u prostorijama Adrija medija grupe u Vlajkovićevoj broj 8. O napadu koji se dogodio na nju, govorila je novinarka Ljiljana Stanišić i odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić.

1 / 17 Foto: Dado Đilas

12.23 - Ljiljana Stanišić:  "Znam da su uz mene kolege i da je iza mene ozbiljna medijska kuća. još uvek ne mogu da poverujem šta mi se desilo. Ne želim da se to ponovi i da iko više prođe taj pakao."

12.22 - Ljiljana Stanišić: "Ne želim da se plašim. Pretili su mojoj deci, a taj strah nikada neće proći."

foto: Marina Lopičić

12.21 - Rajko Nedić: "Da ponovim, tri osobe su posle prijave napada policiji saslušane, ali mi smo odlučili da ne iznosimo njihova imena dok se istraga ne završi. Ne želimo da ugrozimo rad nadležnih organa."

foto: Marina Lopičić

12.20 - Ljiljana Stanišić: "Sačekaću da tužilaštvo i policija obave svoj deo posla, a onda ću videti kako ću dalje reagovati. Ne želim da iko više doživi nasilje, nijedan novinar, nijedna žena Neću davati prostora nebitnim ljudima, jer to ne rezultira onako kako želim, a sklona sam borbi za pravdu."

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

12.16 - Rajko Nedić: "Kako bi bilo jasnije, Ljilja je prvo reagovala kao i svaki novinar profesionalac, a onda kad je uspela da nađe adekvatan momenat, pozvala je policiju."

foto: Marina Lopičić

12.15 - Ljiljana Stanišić: "Vratili su me u restoran i prijatelji su me tada odbranili. Ipak, nisam mogla da se oporavim od šoka. Nazvala sam policiju kada su napadači otišli, a oni su uzeli izjave, lekarske nalaze posle pregleda tu noć, snimke sigurnosnih kamera."

foto: Marina Lopičić

12.13 - Ljiljana Stanišić: "Šutnuli su me i brutalno udarili u glavu."

12.11 - Ljiljana Stanišić: "Pretili su mi, ali ja nisam dozvolila da mi uzmu telefon. Onda su fizički nasrnuli na mene. Pokušala sam da pozovem policiju, ali od straha nisam potrefila broj. Niko mi nije pomogao. Tražila sam i od taksista da pozovu policiju, ali ništa od toga. Bila sam u beznađu."

foto: Marina Lopičić

12.08 - Ljiljana Stanišić: "Dve devojke i dva muškarca za susednim stolom restorana su prokomentarisali da ih snimam. Čula sam to, ali nisam pridavala pažnju. Kada sam krenula kući, zaustavio me je jedan dečko, a pored njega su bile dve devojke. Tražili su da obrišem snimak koji ja ni nemam."

foto: Marina Lopičić

12.04 - Odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić: "Napadnuta je naša koleginica Ljiljana Stanišić. Nismo se do sada oglašavali da ne bismo remetili istragu. Tri osobe koje su vinovnici napada su bili privedeni i saslušani su. Ljilja ima teške telesne povrede - glave i kičme".

Protekle godine je bilo više napada na novinare i želimo da vom konferencijom da ukažemo na težak položej novinara. Da podsetimo, naša dva fotoreportera su napadnuta, kolegre iz drugih medija su takođe napadnuti.

foto: Dado Đilas

12.00 - Počinje konferencija za novinare Adrija medija grupe povodim napada na novinarku Ljiljanu Stanišić

1 / 3 Foto: Dado Đilas

Ljiljana Stanišić, novinarka Kurira, napadnuta je u noći između 4. i 5. decembra samo zato što su ljudi koji su sedeli za susednim stolom restorana u kojem bila pomislili da ih snima. Pratili su je na putu ka kući, a kada je to primetila otvoreno su joj pretili. Bezuspešno je pokušala da im objasni kako ništa nije snimala. Zatim je nastao haos koji je eskalirao u batinanje naše koleginice.

Hitna pomoć i policija su intervenisali i zbrinuli našu koleginicu koliko je u njihovoj moći. Sada je sve na tužilaštvu i sudskim organima.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...