PREDSEDNIKA DOČEKALO 10.000 LJUDI: Bože pravde se orilo novom deonicom auto-puta Miloš Veliki (KURIR TV)
Foto: Zorana Jevtić

SVEČANO OTVARANJE

PREDSEDNIKA DOČEKALO 10.000 LJUDI: Bože pravde se orilo novom deonicom auto-puta Miloš Veliki (KURIR TV)

Društvo -

Deonica auto-puta "Miloš Veliki", od Surčina do Obrenovca, svečano je otvorena danas, a svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri, predstavnici kineske kompanije.

Predsednika je dočekalo 10.000 ljudi na svečanom otvaranju deonice, on je sa zvanicama prošetao završenom deonicom auto-puta.

Pre obraćanja zvaničnika, deonicom je odjekivala himna "Bože pravde".

Inače, deonica je duga 17,6 kilometara i povezaće auto-putem ceo potez od Beograda do Čačka od 120 kilometara. Završetkom i tog dela auto-puta "Miloš Veliki" od Beograda do Čačka će moći da se stigne za oko sat vremena.

Novi auto-put ima ukupno 12 mostovskih konstrukcija, raspona od 11 do 1.581 metra, kao i dve velike petlje Surčin i Obrenovac.

Najveći most kod Obrenovca dužine 1.581 metar i širine 29 metara, na ušću Kolubare u Savu, urađen je sa 27 stubova i 33 raspona, a ugrađeno je 88.000 kubika betona i više od 11.500 tona aramature.

1 / 14 Foto: Zorana Jevtić

Takođe, u trasu auto-puta od Surčina do Obrenovca ugrađeno je više od 2,7 miliona kubika peska i oko 190.000 tona asfalta.

Veliki most kod Obrenovca sastoji se od južnog i severnog pristupnog mosta, kao i glavnog mosta koji je građen sistemom "krletke", što podrazumeva istovremenu izgradnju pristupnih mostova i spajanje prema glavnom rasponu koji je dugačak 185 metara.

Raspon između stubova na mostu je 275 metara.

Taj most je u junu ove godine spojio surčinsku i obrenovačku stranu, to jest obale Boljevaca i Bariča.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track