ZABELELA SE SRBIJA: Pogledajte gde je sve pao PRVI SNEG! Pada i u Beogradu, evo koliko će ga biti! Prognoza za doček!
Foto: Beta/Miloš Miškov

ZIMSKI VIKEND PRED NAMA

ZABELELA SE SRBIJA: Pogledajte gde je sve pao PRVI SNEG! Pada i u Beogradu, evo koliko će ga biti! Prognoza za doček!

Društvo -

Meteorolozi najavljuju 5 cm do 10 cm snega na jugozapadu Srbije, a u planinskim predelima od 10 cm do 15 cm. U Beogradu u nižim predelima od 1 cm do 2 cm, a u višim delovima od 3 cm do 5 cm. Od sutra ujutru kreću mrazevi, pazite se poledice!

BEOGRAD - U većem delu Srbije jutros je oblačno, sa susnežicom ili slabim snegom, temperature su ispod nule na planinama, pa vozače očekuju nepovoljne vremenske prilike i zimski uslovi za vožnju.

Auto-moto savez Srbije vozačima savetuje oprez za volanom i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme. Skreće se pažnja i na moguću pojavu poledice, zbog niskih jutarnjih temperatura.

foto: RHMZ Printscreen

Saobraćaj je za sada umerenog intenziteta, ali se, shodno poslednjem vikendu ove godine, očekuju se uobičajene predpraznične gužve unutar gradova, kao i na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima i vikend naseljima.

Prognoza za novogodišnju noć

Meteorolozi najavljuju da će danas napadati 5 cm do 10 cm snega na zapadu i jugozapadu Srbije, a u planinskim predelima od 10 cm do 15 cm. U Beogradu - u nižim delovima grada od 1 cm do 2 cm, a u višim delovima od 3 cm do 5 cm.

- Kad je reč o Beogradu, to znači da će se sneg zadržati na krovovima i u parkovima dok će se na kolovozu topiti. Od sutra ujutru kreću pravi jutarnji mrazevi, pa se pazite poledice - i pešaci i vozači - rekao je meteorolog Nedeljko Todorović jutros za TV Pink.

foto: TV Pink Printscreen

- U novogodišnjoj noći biće hladno, ali ne mnogo. Sutra - u nedelju, bilo bi snega najpre u planinskim predelima. U novogodišnjoj noći u Srbiji biće prohladno - između minus 2 i plus 2, u Beogradu oko nule - uglavnom suvo. Snega neće ali biće kratkog provejavanja snega. Slično vreme očekuje nas i u prvih nekoliko dana u januaru s temperaturama od 3 do 6 stepeni.

- Ozbiljnih snežnih padavina neće biti do polovine januara - kaže Todorović.

Danas oblačno, hladno, vetrovito, sneg...

Oblačno, hladno i vetrovito prognoziraju meteorolozi za danas u celoj Srbiji.

Padaće sneg, pa se i u nižim predelima očekuje formiranje snežnog pokrivača, a u planiniskim njegovo povećanje, ponegde uz stvaranje snežnih nanosa. Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima. U Negotinskoj Krajini suvo. Vetar umeren i jak, severozapadni.

Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni. I u Beogradu oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 1 do 3 stepena.

Do sredine naredne sedmice biće hladno sa slabim i umerenim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom ispod proseka, a zatim sa prosečnim temperaturama za ovo doba godine.

foto: RHMZ Printscreen

U nedelju umereno do potpuno oblačno mestimično sa snegom, posle podne i uveče u većini krajeva prestanak padavina.

Zatim suvo sa jutarnjom maglom, a u toku dana sa sunčanim intervalima, samo se još u ponedeljak ujutru u planinskim predelima uz nešto više oblačnosti očekuje provejavanje slabog snega.

U Beogradu prvi put ove zime pada sneg

BEOGRAD - U Beogradu je jutros oko devet časova, prvi put ove zime, počeo da pada sneg. Za sada se ne zadržava na kolovozima i trotoarima, a prema podacima RHZM, trenutno je u glavnom gradu jedan stepen iznad nule.

Prema prognozi, u Beogradu će biti oblacno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 1 do 3 stepena.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track