Najnovije vesti

SUTRA DVA POKLONA U KURIRU! Ikona Bogojavljanje sa zlatotiskom i molitvom i porodični magazin Lena
Foto: Kurir

SUTRA DVA POKLONA U KURIRU! Ikona Bogojavljanje sa zlatotiskom i molitvom i porodični magazin Lena

Društvo

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra obeležavaju praznik Bogojavljanje. Tog dana proslavlja se uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u obliku goluba i glasa: "Ovo je Sin moj i Njega poslušajte".

Kurir je za sve čitaoce spremio DVA POKLONA - ikonu Bogojavljanje sa zlatotiskom i molitvom i najtiražni porodični magazin Lena.

Na Bogojavljenje završavaju se nekršteni dani. U svim crkvama i hramovima osvećuje se voda. To je svečani obred kojem, skoro redovno, prisustvuje mnoštvo naroda, koji osvećenu vodu nose svojim domovima, jer se ta Sveta Vodica - Bogojavljenska, čuva u svakom domu preko cele godine kao velika svetinja, a koristi se samo u velikoj nuždi (bolesti, uznemiravanje od strane zlih duhova).

U Magazinu Lena saznajte koja pravila kućnog reda treba da poštujete, kako artroskopija može da pomogne kad kolena zaškripe i zašto je helikobakterija najveći neprijatelj želuca. Čeka vas članak o Eni Lenoks, kao i intervju sa Danijelom Dimitrovskom Amidžić: Džaba lepota ako nema vaspitanja. Poklanjamo vam i ukusne recepte.

Čitajte Kurir, jer uvek dobijate više!

foto: Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...