Kilometarske kolone na Merdaru
Foto: RTS

Kilometarske kolone na Merdaru

Društvo -
U kolonama su ugalvnom gastarbajteri koji ulaze ili izlaze sa Kosova

Na punktu Merdare, na adminisrativnoj liniji prema Kosovu kilometarske kolone putnika i automobila. Na policijsku kontrolu vozila i putnika čeka se više sati. Glavni uzrok gužvi je sezona godišnjih odmora, kažu u policiji.

Nekoliko dana, na punktu Merdare između centralne Srbije i Kosova i Metohije na administrativnoj liniji s Kosovom putnici čekaju na policijsku kontrolu nekoliko sati. Kolone vozila su duge nekoliko kilometara. U policiji kažu da je sezona godišnjih odmora i da je to glavni uzrok.Na policijsku kontrolu vozila i putnika čeka se više sati i to na temperaturi od 38 stepeni.

U kolonama su ugalvnom gastarbajteri koji ulaze ili izlaze sa Kosova.

Kolone vozila na Merdaru su u dva reda. U jednoj su putnička vozila, a u drugoj kamioni. Na višečasovno čekanje žale se i oni koji ulaze i koji izlaze sa Kosova.

Među onima koji čekaju ima invalida, porodica sa decom. Svi putnici upiru prstom na policiju sa obe strane administrativnog prelaza.

Saobraćajni policijac Miloš Filipović rekao je da policijski službenici i Policijska uprave u Prokuplju preduzimaju sve neophodne mere kako bi se obezbedilo nesmetano odvijanje saobraćaja u oba smera preko administrativne linije na punktu Merdare.

Prema njegovim rečima, uzrok pojačanom saobraćaju je početak korišćenja godišnjih odmora.Lokalni autoprevoznici se organizuju tako što putnike prevezu do jednog dela punkta, oni kontrolu pređu pešice i sa druge strane uđu u drugo vozilo. Gužvi ima i na drugim administratiinm prelazima, ali manje nego na Merdaru.

Prema nezvaničnim podacima na punktu Merdare u poslednjih 12 sati prešlo je 700 putnuičkih vozila i šlepera, ili oko 2.500 ljudi. Putnici ističu da ima slučajeva kolabiranja i padanja u nesvest. Nema toalet kabina pa se putnici snalaze kako mogu i umeju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track