ZARAŽENI FRIZER IZ NIŠA U KARANTINU: Šišao sam i Kurtu i Murtu, ne čudim se!
Foto: BETA / Biljana Ljubisavljević

Otvoreno

ZARAŽENI FRIZER IZ NIŠA U KARANTINU: Šišao sam i Kurtu i Murtu, ne čudim se!

Društvo -

Osećam se kao da imam klasični grip, prehladu, malo mi je slabiji apetit, pijem cink i vitamin C da jačam imunitet, napisao ovaj Nišlija

I dok neki kriju da su došli iz područja koja su žarišta koronavirusa i sa simptomima šetaju ulicama, frizer iz Niša obavestio je javnost na Tviteru da je zaražen ovim virusom, da je na Infektivnoj klinici u Nišu zaveden kao 47. zaraženi u Srbiji, kao i da je prethodnih dana šišao dosta stranaca, te da je verovatno od neke mušterije pokupio zarazu.

Niški frizer podigao je na noge javnost svojom objavom, ali je i sasvim smireno odgovarao na sva pitanja tviteraša u vezi s koronavirusom.

- Imam temperaturu, respiratornu infekciju, uzeta mi je krv, a i bris grla, potvrđen virus. Rekli su da nije strašno, da se zdravo hranim, odmaram i da unosim vitamine. Frizer sam, šišao sam i strance ovih dana, tako da ništa čudno! Drugog dana stanje se ništa ne razlikuje od jučerašnjeg dana, temperatura blago spadne pa se vrati, malo mi je slabiji apetit, ali na silu jedem, pijem „centrum“, cink i vitamin C, ljuštim čajeve i pokoji „nes“ i dosta pijem obične vode - napisao je ovaj Nišlija.

On je pojasnio da se oseća kao da ima klasični grip, prehladu, da je na pregled otišao preventivno, kao i da nije iznenađen rezultatima.

- Radim s ljudima, frizer sam, ništa me ne čudi. Neko mi je preneo virus u salonu, ne verujem da je iz Bugarske, bio sam u Sofiji skoro. Šišao sam i Kurtu i Murtu, i naše i strance, rečeno mi je da ne izlazim narednih 14 dana. Ne pijem antibiotike, samo vitamine za imunitet. Imam temperaturu 37,7, osećam malaksalost, peckanje u grlu, blago otežano disanje - poverio se zaraženi Nišlija korisnicima Tvitera.

Njegov kolega i predsednik Udruženja frizera Dragan Živić Figaro rekao je za Kurir da svi frizeri razmišljaju da obustave rad do kraja vanrednog stanja.

- Moramo svi da se ponašamo odgovorno. Naš kolega je zaražen, frizeri su najviše na udaru virusa. Stotine ljudi prođe kroz naše salone i situacija je ozbiljna. Nakon razgovora s rukovodstvom Privredne komore Srbije, prva informacija je da lokalne samouprave na svojim teritorijama donose odluke o radu objekta nakon što prvo Vlada sutra zauzme stav o nastaloj situaciji. Mi smo mejlom zatražili da se odobre olakšice za poreske obaveze i neke druge dažbine, jer ne bi bilo korektno da ne radimo, a da plaćamo sve regularno - naveo je Živić.

KC Vojvodine

DVA PACIJENTA NA MEHANIČKOJ VENTILACIJI

Četiri pacijenta kod koji je potvrđen koronavirus nalazi se na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine. Njihovo stanje se nije promenilo, svi pacijenti su hemodinamski stabilni i kod njih se sprovodi 24-časovni monitoring i intenzivno lečenje, dok se dva pacijenta iz Kikinde nalaze na mehaničkoj ventilaciji.

Republika Srpska

DVOJE IZLEČENO

Dve osobe u RS koje su bile zaražene koronavirusom su izlečene, saopštio je juče ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić. Reč je o prvim osobama koje se smatraju izlečenim, nakon čega su pušteni iz UKC RS. Šeranić je dodao da se trenutno u UKC RS nalazi sedam zaraženih osoba, uz dve koje čekaju rezultate testiranja. Iz UKC je na kućno lečenje otpušteno 28 osoba koje nisu izlečene. Do sada su u BiH potvrđena 24 slučaja pozitivnih na novi virus.

(Kurir.rs / M. S. - M. B. / Foto:BETA / Biljana Ljubisavljević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track