ZABRANA KRETANJA STUPILA NA SNAGU TAČNO U 10: Građani stariji od 65 godina ne smeju na ulicu!
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

vanredno stanje u srbiji dan treći

ZABRANA KRETANJA STUPILA NA SNAGU TAČNO U 10: Građani stariji od 65 godina ne smeju na ulicu!

Društvo -

Od deset sati u svim urbanim sredinama zabranjen je izlazak na ulicu osobama starijim od 65 godina, a na selu starijim od 70 godina

BEOGRAD - Zabrana kretanja, odnosno izlaska iz kuće za osobe starije od 65 godina u gradovima, stupila je u 10 sati na snagu.

Od deset sati u svim urbanim sredinama zabranjen je izlazak na ulicu osobama starijim od 65 godina, a na selu starijim od 70 godina.

Takođe, od 20 časova do 5 ujutru niko ne može da bude na ulici, sem nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu na trećoj smeni.

Vlada Srbije ističe da građani nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život u novonastalim okolnostima.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača.

"Sve usvojene mere u prethodnom periodu imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina. Samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici i uvereni smo da će tako i biti", navela je Vlada Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track