NEOPISIVA RADOST U DOBA KORONE: Žena se porodila u kolima ispred bolnice na Zvezdari! Na svet donela dečaka
Foto: Printscreen

lepa vest: NOVI ŽIVOT NA NEOBIČAN NAČIN

NEOPISIVA RADOST U DOBA KORONE: Žena se porodila u kolima ispred bolnice na Zvezdari! Na svet donela dečaka

Društvo -

Srećan dan: Na Zvezdari je juče jedna beba požurila, pa je tako došla na svet na zadnjem sedištu automobila, a heroj dana bila je doktorka Danijela Stanković

Uprkos vanrednom stanju i koronavirusu, u našoj zemlji dešavaju se još vanredno lepe stvari. Ispred Gradske bolnice na Zvezdari u Beogradu juče se odigrao neobičan događaj - žena se porodila u automobilu na zadnjem sedištu i na svet donela dečaka!

Ovaj krajnje neobičan slučaj zabeležili si i neki prolaznici, a kako Kurir saznaje, mama i beba su dobro. Dečak je težak 2.150 grama, i to je njeno četvrto dete. Nakon porođaja u vozilu, vesela rodbina igrala je kolo ispred bolnice!

Heroj jučerašnjeg porođaja je doktorka Danijela Stanković Zdravković, koja je ispred bolnice porodila majku čiji mališan nije mogao da sačeka da ona stigne u salu za porođaj.

Na društvenim mrežama je osvanuo porođaja i snimak podviga ove lekarke, koju su mnogi okarakterisali kao heroja dana.

- Pa, ovo je sjajno! Čestitke porodici i veliko bravo za doktorku! Očekujem u narednim danima sve više ovakvih priča koje nam teraju suze radosnice na oči. U suštini, mi smo divan narod, a u ovakvim okolnostima se to najbolje vidi - jedan je od komentara na Tviteru.

U moru negativnih i teških vesti ovih dana ova vest i ovaj porođaj obradovali su brojne građane Srbije.

foto: Printscreen

U KBC Zvezdara za Kurir potvrđuju da se žena porodila juče u 12.20 sati:

- Porodila se u svojim kolima, kojima je sa porodicom krenula ka bolnici. Ispred bolnice su stigli u 12.20 sati. Rođena je muška beba od 2.150 grama. Beba i mama su dobro, i to je četvrto dete u njihovoj porodici.

Zoran Gojković, Pokrajinski sekretar za zdravstvo TRI PACIJENTA NA RESPIRATORU, JEDAN KRITIČNO

Prof. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, izjavio je da je na Klinici za infektivne bolesti KC Vojvodine pet pacijenata obolelih od korone, od kojih su tri na respiratoru i u teškom opštem stanju, a jedan u kritičnom. Dva pacijenta, koja su prva primljena u KCV, znatno su poboljšanog stanja.

- Epidemiološka služba je i dalje na terenu, svi kontakti koji su izolovani od ovih pacijenata su pod punom kontrolom, što ne znači da i dalje ne treba biti oprezan s obzirom na to da ćemo verovatno imati i nove nivoe zaraze drugih ljudi - izjavio je Gojković i dodao da je pacijent u Opštoj bolnici u Pančevu, takođe, u dobrom opštem stanju.

(Kurir.rs / Mina Branković / S. S. / Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track