Najnovije vesti

DIREKTORKA BATUTA GRAĐANIMA SRBIJE: Evo šta MORAMO da uradimo u borbi sa koronom što nisu Italijani i Španci
Foto: Printscreen / RTS

PREVENTIVA DONOSI POBEDU

DIREKTORKA BATUTA GRAĐANIMA SRBIJE: Evo šta MORAMO da uradimo u borbi sa koronom što nisu Italijani i Španci

Društvo

Preventiva je najvažnija u zaustavljanju daljeg širenja korona virusa u Srbiji, poručila je danas v.d. direktora Instituta Bauta Verica Jovanović i upozorila da od tog virusa najviše stradaju stariji ljudi.

Kaže da je situacija teška i u drugim zemljama i da država može samo uz podršku građana i poštovanje svih mera da suzbije korona virus.

"Molim vas za pomoć, poštujte sve preporuke zdravstvenog sektora, a pre svega držitte distancu, kako među svojima najbližima, tako i u radnom okruženju", rekla je Jovanović.

Ona je apelovala na sve građane, a posebno na penzionere, da ne izlaze na ulicu i da poštuju mere valde kako ne bi doveli svoje i tuđe živote u rizik.

Ovu bitku koju bijemo može da dobije samo preventiva, naglasila je Jovanović i dodala da još nismo u teškoj sitauciji, ali da bi mogli biti ako se ne budu poštovale mere.

Upozorila je da se u drugim zemljama korona virus eksplozivno širio (Italija, Španija...) zato što nisu poštovane mere.

Na pitanje o situaciji na KiM, ona je rekla da su naše zdravstvene ustanove na KiM deo sistema države Srbije i da se svakodnevno održava komunikacija za Zavodom za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, kao i ostalim zdravstvenim ustanovama, kao i da i oni poštuju sve preporuke i mere države Srbije.

(Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...