NOVE ODLUKE VLADE: Preporučeno crkvama u Srbiji da obrede obavljaju bez prisustva vernika!
Foto: T. Ilić

mere u borbi sa koronom

NOVE ODLUKE VLADE: Preporučeno crkvama u Srbiji da obrede obavljaju bez prisustva vernika!

Društvo -

BEOGRAD - Vlada Srbije uputila je danas preporuku crkvama i verskim zajednicama da bi se umanjio rizika od zaraze korona virusom, verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih prethodno donetih mera Vlade.

Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u celokupnom mesečnom iznosu.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i odluku da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobodjene od PDV-a.

Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraće se važećim sve vreme trajanja vanrednog stanja.

Vlada je odlučila i da će svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom biti isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 4.000 dina pri čemu će se isplata vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart.

Kurir.rs/Beta

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track