DR MILJKO RISTIĆ, KARDIOHIRURG ZA KURIR: Mora da se odgovara za iznošenje neistina
Foto: Marina Lopičić

Sve bolnice imaju apsolutno sva sredstva za rad

DR MILJKO RISTIĆ, KARDIOHIRURG ZA KURIR: Mora da se odgovara za iznošenje neistina

Društvo -

BEOGRAD - Doktor Miljko Ristić, jedan od najboljih srpskih kardiohirurga, ističe da je medicinska ustanova u kojoj radi ogroman potrošač materijala, a radi punom parom, i svega ima dovoljno, te da od svojih kolega nije čuo da ma gde u Srbiji postoji nedostatak materijala za rad u zdravstvu.

- Za neke je sad prilika da se piše sve i svašta, da svako ima pravo da piše i istinu i neistinu, teško je tome stati na put. Često ima zloupotreba, stvaranja panike, tu su mediji često iskoristili priliku da podignu svoj tiraž - navodi doktor i dodaje da za iznošenje netačnih informacija mora da se odgovara, novinar ili urednik lista, jer urednik procenjuje šta treba da se objavi kao verodostojna informacija.

- Ja sam na Dedinju, ovde se radi deset operacija dnevno, najviše u Evropi i stvarno ne mogu da kažem da je uopšte ikada falila jedna sitnica - od šprica, zavoja, lekova. Za jednu operaciju treba mnogo materijala, utrošaka krvi, svega. Do sad je urađeno 700 operacija i radi se kao da nije epidemija. Najlakše je sad obustaviti u nekoj ustanovi rad zato što, eto, navodno nema materijala. Prvi put čujem da u bilo kojoj grani medicine uopšte nedostaje nešto - naglašava Ristić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track