GRADONAČELNIK NIŠA POSLE POSETE VUČIĆA: Sada imamo mnogo više respiratora nego što smo imali decenijama ranije
Foto: Tanjug / Dimitrije Nikolić

DRŽAVA POKAZALA OZBILJNOST I BRIGU

GRADONAČELNIK NIŠA POSLE POSETE VUČIĆA: Sada imamo mnogo više respiratora nego što smo imali decenijama ranije

Društvo -

Niš je od države dobio veliku pomoć u zaštitnoj opremi, mašinama i respiratorima, izjavio je danas gradonačelnik Niša Darko Bulatović i dodao da je time pružena velika podrška zdravstvenom sistemu tog grada, s obzirom da se u Nišu leče svi građani koji žive na jugoistoku zemlje.

“Sada imamo mnogo više respiratora nego što smo imali decenijama ranije”, rekao je Bulatović odgovarajući na pitanja novinara nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nišu.

Prema njegovim rečima, to pokazuje ozbiljnost i brigu države da se pruži puna podrška zdravstvenim ustanovama u Srbiji, kako bi se pandemija virusa korona što pre okončala i zaštitili životi i zdravlje ljudi.

Bulatović je podsetio da je Niš bio jedan od prvih gradova u Srbiji u zatvaranju kafića, restorana i javnog prevoza, dodajući da je upravo javni prevoz u tom trenutku predstavljao najveći rizik za širenje infekcije.

“Doneli smo hrabre odluke tada, koje su dale doprinos, ali o tome je najbolje govoriti kada prođe izvesno vreme”, rekao je Bulatović i dodao da su takve mere donete u cilju zaštite života ljudi.

Upitan da li su smeštajni kapaciteti u privremenim bolnicima u sportskim halama u školama “Mika Antić” i “Duško Radović” popunjeni, s obzirom da je ranije danas najavljeno otvaranje novih privremenih bolnica, Bulatović je naveo da u tim halama još nema pacijenata, ali da mora da se misli unapred.

“Gledamo da imamo najbolje uslove i iscrpimo sve moguće kapacitete za prijem pacijenata sa lakšim simptomima, tako da su u pripravnosti kasarna, hotel “Nais” i učenički dom, a od danas je spreman studentski dom”, rekao je Bulatović.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa slučajem kompanije “Jura” da li poštuje propisane mere države, Bulatović je odgovorio da uputstva i nalozi Kriznog štaba Vlade Srbije važe za sve.

“Sve mere preporuke koje se tiču distance, rastojanja i prilagođavanja procesa rada u novonastaloj situaciji su obaveza svih”, podvukao je Bulatović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track