SITUACIJA U SRBIJI STABILNA: Evo šta Kisić Tepavčević očekuje u narednom periodu borbe sa pandemijom
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

BEZ NAGLIH SKOKOVA

SITUACIJA U SRBIJI STABILNA: Evo šta Kisić Tepavčević očekuje u narednom periodu borbe sa pandemijom

Društvo -

Članica Republičkog kriznog štaba i epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kazala je da procenat pozitivnih na virus korona u odnosu na ukupan broj testiranih poslednjih dana ukazuje da je Srbija na stabilnom nivou kada je epidemiološka situacija u pitanju.

"Što više testiramo, imaćemo više laboratorijskih slučajeva koji su pozitivni na Covid-19. Procenat pozitivnosti, koji je ispod 15 odsto, sugeriše da se nalazimo na stabilnom nivou. Ako gledamo apsolutne brojeve, nismo imali nagle skokove i to je najvažnije", navela je sinoć Kisić Tepavčević u uključenju za RTS iz Niša.

Ona je dodala da se nada padu broja obolelih u narednom periodu.

Povodom porasta učestalosti oboljevanja poslednjih nekoliko dana na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga, Kisić Tepavčević je navela da je situacija na nivou grada Niša stabilna, ali da postoje pojedinačne institucije, u kojima se desilo unošenje virusa i širenje među najosetljivijom populacijom.

U toku jučerašnjeg dana je, kaže, 21 pacijent iz KC Niš otpušten, a u narednom periodu više od 200 pacijenata će biti iznova testirano.

"Nadamo se da su i oni na korak od kuće", zaključila je.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track