OD UTORKA SE OTVARAJU ZANATSKE RADNJE: Evo kad će proraditi frizeri, tržni centri, aerodromi, kafići, restorani...
Foto: Printscreen Pink

popuštaju stege

OD UTORKA SE OTVARAJU ZANATSKE RADNJE: Evo kad će proraditi frizeri, tržni centri, aerodromi, kafići, restorani...

Društvo -

Građevinari u Srbiji će od utorka 21. aprila početi da rade "punom parom", a od utorka počinje i otvaranje zanatskih radnji, potom i ostalih, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da se otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira između 4. i 11. maja. Vučić je rekao da će građevinari od utorka moći da krenu da rade "punom parom", i u visokogradnji i u niskogradnji, ističući da u Srbiji ima mnogo projekata.

Odmah posle Uskrsa počeće i otvaranje gotovo svih zanatskih radnji, vulkanizerskih, automehaničarskih, hemijsko čišćenje, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikla, tehničke robe i građevinskog materijala.

Očekuje se da će druge radnje do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa korona virusom bude dobra. Kako kaže, ideja je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja.

Kako kaže, u roku od 7 do 10 dana, parlament će obezbediti da svi dobiju vizire, maske, i dezinfekciona sredstva i da se zakaže sednica Skupštine Srbije.

- Ako krene lošije, povući ćemo mere, rekao je Vučić.

On je najavio i da će u utorak obići rusko gradilište kod Čortanovca.

- Krenućemo da radimo punom parom da bismo našim investicijama uspeli da sačuvamo viši nivo BDP nego što je rekao MMF, a MMF je rekao da ćemo da budemo najbolji u Evropi", rekao je Vučić.

Kurir.rs/Pink

Foto printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track