HVALA SRPSKIM PRIJATELJIMA: Rusi se avionom Er Srbije vratili u Moskvu
Foto: Beta/Hina/Dario Grzelj

avion Er Srbije besplatno vratio kući još 92 državljanina Rusije

HVALA SRPSKIM PRIJATELJIMA: Rusi se avionom Er Srbije vratili u Moskvu

Društvo -

Avionom Er Srbije koji je jutros odleteo za Moskvu po naše državljane, u Rusiju su se vratila 92 ruska državljanina koji su se privremeno nalazili u Srbiji i Severnoj Makedoniji, uključujući i dva teško bolesna deteta, saopštio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

On je zahvalio "srpskim prijateljima" i prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću na pomoći tokom organizacije povratka ruskih državljana iz Srbije i Severne Makedonije u Rusiju.

Bocan-Harčenko je na tviter nalogu ruske ambasade u Beogradu objavio da je danas avion Er Srbije besplatno vratio kući još 92 državljanina Rusije, uključujući i dva teško bolesna deteta.

foto: Tanjug/ Milica Nikolić

Ambasada je na Fejsbuk nalogu objavila da se u Srbiji nalažilo 88 ruskih državljana, uključujući dva teško bolesna, dok se u Severnoj Makedoniji nalazilo četvoro Rusa.

"Izražavamo iskrenu zahvalnost srpskim prijateljima na neočenjivoj, nekoristoljubivoj pomoći, neravnodušnosti i svestranoj organizacionoj podršci u uslvima policijskog časa i vanrednog stanja, koji je na snazi u Srbiji. Duboko smo zahvali našim sunarodnicima na razumevanju i odgovornom pristupu", navodi se na Fejsbuk stranici ambasade u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track