DVA "PALA", POSLEDNJA DVA SE JOŠ DRŽE: Ova mesta u Srbiji nemaju inficirane korona virusom
Foto: Profimedia

opština koja i dalje uspešno odoleva

DVA "PALA", POSLEDNJA DVA SE JOŠ DRŽE: Ova mesta u Srbiji nemaju inficirane korona virusom

Društvo -

Pronađene ukupno tri osobe koje su rođene na područjima ove dve opštine, međutim sve tri žive u drugim mestima.

Pre dva dana četiri opštine u Srbiji bile su bez potvrđenih slučajeva korona virusa, međutim sada je taj broj spao na dva, jer su se prvi zaraženi pojavili u Kosjeriću i Tutinu. Ona koja i dalje uspešno odoleva je opština Knić, jer na njenoj teritoriji nema lica sa sumnjivim simptomima.

- Od samog početka izvršili smo sve ono što je predlagala struka. Kroz maksimalnu informisanost i edukaciju građana uspeli da suzbijemo širenje virusa iako smo imali rizičnu situaciju, kad su se vratili radnici iz inostranstva - rekao je predsednik opštine Knić, Miroslav Nikolić.

Građani ove opštine izuzetno su disciplinovani i poštuju sve propisane mere, tako da opuštanja nije bilo iako nema zaraženih osoba.

- Krizni štab je izuzetno dobro organizovan i odlična je saradnja sa stanivništvom na svim nivoima. Imamo dovljno zaštitne opreme i redovno se vrši dezinfekcija javnih površina - kaže Nikolić.

Žena koja je poreklom iz sela Ljubić koje pripada opštini Knić pozitivna je na korona virus, međutim njeno mesto prebivališta već godinama unazad je grad Kragujevac. Slična situacija dogodila se i pre nekoliko dana u Žitištu, kada su zaražene dve osobe koje su tu rođene, ali dugo žive u drugim mestima.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track