HRABRO U POBEDU U Kraljevu drugi dan bez novih slučajeva infekcije
Foto: J.S.

HRABRO U POBEDU U Kraljevu drugi dan bez novih slučajeva infekcije

Društvo -

Svi uzorci koji su četvrtak testirani u laboratoriji kraljevačkog Veterinarskog specijalističkog instituta bili su negativni na korona virus, a retultati još 44 uzorka očekuju se u subotu pre podne

Drugi dan zaredom na teritoriji Kraljeva nije bilo novih slučajeva infekcije kovidom-19. Svi uzorci koji su četvrtak testirani u laboratoriji ovdašnjeg Veterinarskog specijalističkog instituta bili su negativni na korona virus, a retultati još 44 uzorka očekuju se u subotu pre podne.

Od početka epidemije u Kraljevu je do sada potvrđeno 50 slučajeva zaraze, odnosno 3,08 odsto od ukupno 1.622 testirane osobe. Epidemiološka situacija u gradu na Ibru je, po rečima stručnjaka, stabilna, ali virus iako slabi još cirkuliše, tako da je i dalje neophodno striktno pridržavanje svih mera u cilju sprečavanja širenja infekcije.

I u Gerontološkom centru u obližnjoj Mataruškoj Banji situacija je takođe pod kontrolom. U ovoj ustanovi, kako je saopštio Gradski štab za vanredne situacije, nema zaraženih ni među korisnicima usluga, ni među zaposlenima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track