DANAS SASTANAK KRIZNOG ŠTABA, donosi se VAŽNA ODLUKA! OVO nam je u najvećem interesu
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

zasedanje najavila premijerka brnabić

DANAS SASTANAK KRIZNOG ŠTABA, donosi se VAŽNA ODLUKA! OVO nam je u najvećem interesu

Društvo -

Krizni štab danas će razmotriti pitanje eventualnog otvaranja administrativnih prelaza između centralne Srbije i Kosova i Metohije, najavila je premijerka Ana Brnabić.

"Instistiraću da se to reši što je pre moguće, to nam je u najvećem interesu. Videćemo da to rešimo", rekla je Brnabić juče novinarima. Na pitanje o odnosima Beograda i Prištine tokom krize izazvane koronavirusom, Brnabić je kazala da se Srbija tokom čitave krize trudila da ima dobru saradnju sa svima, bez obzira na razlike i konfrontacije, ističući da je u prethodna dva meseca najvažnije bilo sačuvati živote i zdravlje ljudi.

foto: Instagram Printscreen, Ana Brnabić

Srbija je, kaže, u teškim okolnostima pomagala svima u regionu kroz kontinuirani izvoz kiseonika, donaciju testova, izvoz brašna i ostalih prehrambenih proizvoda.

Premijerka je kazala da je tokom krize postojala određena komunikacija sa Prištinom, te da se vlada trudila da ti odnosi budu bolji nego inače, a u interesu života i zdravlja ljudi. "Ne bih govorila kako je Priština na to reagovala, to nije važno, već kako smo mi reagovali i kakvo smo lice pokazali. Kada smo donirali 1.000 testova Prištini, nismo želeli da ubiramo političke poene. To je bila još jednom pružena ruka regionu", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track