Najnovije vesti

DR DARIJA ZA KURIR: Izolaciju od sutra prekidaju ovi građani!
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

šta će biti sa ljudima koji su prethodnih dana doputovali u Srbiju

DR DARIJA ZA KURIR: Izolaciju od sutra prekidaju ovi građani!

Društvo

Izolacija svima koji su dosad ušli u Srbiju, a koja im je određena u trajanju od 14 dana jer tada nisu imali PCR test, od sutra se prekida

Izolacija svim ljudima koji su dosad ušli u Srbiju, a koja im je određena na 14 dana, jer nisu imali pi-si-ar test od sutra se prekida.

Ovo za Kurir kaže prof. dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade za borbu protiv koronavirusa. 

foto: Shutterstock

Prema njenim rečima, nema još nikakvih promena u postupanju u Srbiji kada je koronavirus u pitanju, iako je epidemiološka situacija povoljna i bez obzira na to što je Krizni štab preporučio da svim putnicima koji ulaze u Srbiju, od sutra nije potreban negativan pi-si-ar test, kao dokaz da su zdravi.

Oni koji su dosad ušli u zemlju, a u izolaciji su 14 dana od momenta ulsaka, prekidaju je.

- U Srbiji neće sve biti prepušteno slučaju. I dalje je na snazi aktivan epidemiološki nadzor nad svim osobama koje ispunjavaju indikacije slučaja infekcije virusom. To praktično znači da će i dalje svi, koji dobiju simptome infekcije, biti testirani. Ukoliko su rezultati analiza pozitivni, oni će se smeštati u zdarvstvene ustanove i to u zavisnosti od težine kliničke slike. Ukoliko nemaju simptome ili su oni blagi, takve osobe odlaziće na lečenje u privremene kovid centre. A, ako im je teža klinička slika onda u kovid bolnice - kaže za Kurir dr Kisić Tepavčević i dodaje da kućna izolacija za takve osobe, kao varijanta još ne dolazi u obzir!

Istovremeno, kako je objasnila, generalni zaključak je da je epidemiološka situacija u Srbiji stabilna i da se nastavlja trend pada učestalosti virusa u svim regionima.

Kurir.rs/R.Briza  

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...