Najnovije vesti

ČEKA NAS DUGO TOPLO LETO: Meteorolozi objavili detaljnu prognozu za naredne mesece!
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

ČEKA NAS DUGO TOPLO LETO: Meteorolozi objavili detaljnu prognozu za naredne mesece!

Društvo

Republički hidrometeorološki zavoda objavio je vremensku prognozu za  naredne mesece.

Leto pred nama biće pakleno, a toplo vreme zadržaće se sve do novembra najavljuju meteorolozi.

JUN 

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 17.3ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 28.5ºS.

JUL 

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 20.0ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 3.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 32.0ºS.

foto: Shutterstock

AVGUST 

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 18.9ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 31.3ºS.

SEPTEMBAR 

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 13.8ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.1ºS. 

foto: Profimedia

OКTOBAR 

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 9.6ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 18.6º S. 

Kurir.rs/RHMZ

Foto Tanjug/Filip Krainčanić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...