POPOVIĆ IVKOVIĆ: Neko dete pati, ne prikrivajte dokaze! JURIĆ: Izvinjavam se što sam uznemirio javnost!
Foto: TV Prva printscreen

Igor Jurić i dalje odbija da dostavi dokaze o političaru pedofilu

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Neko dete pati, ne prikrivajte dokaze! JURIĆ: Izvinjavam se što sam uznemirio javnost!

Društvo -

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", i Biljana Popović Ivković, državna sekretarka u MUP Srbije, gostovali su juče na televiziji, a tema razgovora bila je Jurićeva izjava "da u Srbiji postoji političar koji seksualno zlostavlja decu". Jurić je svojom izjavom iz marta uznemirio javnost, koja se pita: "Ko je taj političar?", ali nadležnim državnim organima do danas nije dostavio dokaze o kojima je govorio pred kamerama. Zato se postavlja pitanje da li time što odbija da kaže ko je političar pedofil prikriva krivično delo ili laže, odnosno nameće se pitanje da li taj političar uopšte postoji.

I državna sekretarka Biljana Popović Ivković juče je pozvala Jurića da kaže ko je političar pedofil.

- Bezbednost i sigurnost dece su prioritet svih prioriteta i pozivam predsednika Fondacije "Tijana Jurić" da dokaze dostavi tužilaštvu. Ko god da ima saznanja da je neko zlostavljao i mučio bilo koje dete, mora odmah to da prijavi - rekla je Popović Ivković i obratila se Juriću:

- Gospodine Juriću, neko dete pati, trpi. Morate to da prijavite. Ovo nije tema za medije, već za državne institucije.

Umesto jasnog odgovora, Jurić je rekao "da će izaći sa konkretnim dokazima kada ih bude imao".

- Imali ste tri meseca da pitate da li nekako možete da pomognete, ali ste priču provlačili preko medija - rekao je Jurić Biljani Popović Ivković, a usledio je žestok odgovor "da nije istina da policija bilo šta zna o političarima pedofilima".

- Pozivate ljude da prijave pedofiliju, vaša je obaveza da i vi to uradite. Ako imate saznanja, podelite to sa institucijama, niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke - insistirala je ona i istakla da ne sme biti prikrivanja:

- Svaki monstrum koji učini nešto nažao detetu mora da završi iza rešetaka. Gore je ako neko prikriva bilo kakve dokaze iz bilo kakvog razloga. Vi ste prema građanima obavezni da prijavite i dostavite dokaze ukoliko ih uopšte imate.

foto: TV Prva printscreen

Jurić je potom priznao da je pogrešio, jer je verovao nekim ljudima, koji su iskoristili priču.

- Izvinjavam se ako sam uznemirio javnost - rekao je.

Razgovor je potom otišao u pravcu porodične tragedije Igora Jurića, kome je mesar iz Surčina 2014. ubio ćerku Tijanu (14).

- Ne bih se nikada uključio o ovo da su institucije radile svoj posao kada je bilo u pitanju moje dete. Ne verujem im, jer je dete stradalo zbog loše reakcije policije - konstatovao je.

- Mi smo pronašli ubicu - reagovala je državna sekretarka, a Jurić ju je pitao "zašto nisu našli živo dete".

- Gde ste vi bili tada? - pitala je Popović Ivković, na šta joj je Jurić odgovorio: "Sram vas bilo".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track