ZABELA JEDINI ZATVOR SA KORONOM: Još 10 osuđenika čeka negativne rezultate
Foto: Ana Paunković

71 IMA DVA NEGATIVNA TESTA

ZABELA JEDINI ZATVOR SA KORONOM: Još 10 osuđenika čeka negativne rezultate

Društvo -

U požarevačkom zatvoru Zabela 71 osuđenik do sada je dobio dva negativna rezultata na korona virus i svi se vode kao zdravi, dok je još njih 10 u izolaciji i čeka negativne rezultate, kažu za Tanjug u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Od ovih 10, petorica već imaju jedan negativan rezultat, a čekaju se rezultati drugog kontrolnog testa koji će stići do kraja ove sedmice.

Sledeće sedmice će biti testirano još pet osuđenika koji takođe imaju već jedan negativan rezultat na Covid-19.

Ovih 10 osuđenika će biti u izolaciji od drugih osuđenika do dobijanja rezultata drugog testa, napominju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i dodaju da su osuđenici, njih 71 koji imaju dva negativna testa na koronu vraćeni u paviljon u kome su i ranije bili smešteni.

Trojici osuđenika, koji su ranije bili pozitini na korona virus je istekla kazna i oni više nisu u nadležnosti Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Uprava ističe da lica kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa korona u najvećem broju nisu imala nikakve simptome, kao i da ih nemaju i dalje.

Oni se dobro se osećaju i izolovana su sve vreme od drugih osuđenika, pod pojačanim medicinskim nadzorom i njihovo stanje se i dalje prati.

Reč je o osuđenicima u poluotvorenom odeljenju u jednom paviljonu koji je, u skladu sa zakonom, odvojen od drugih paviljona u Zabeli.

U okviru sistema izvršenja krivičnih sankcija, od ukupno 29 penalnih ustanova, samo je u aprilu u Zabeli, potvrđeno prisustvo virusa korona kod osuđenika.

U ostalih 28 zatvora, zahvaljujući pojačanim merama prevencije koje su u primeni od 11. marta, nije bilo inficiranih osuđenika i pritvorenika virusom korona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track