KURIR TELEVIZIJA DANAS U 16 ČASOVA: Poznajemo Srbiju, Srbija poznaje nas, čitamo se već dugo, od sada se i vidimo!
Foto: Kurir

KURIR TELEVIZIJA

KURIR TELEVIZIJA DANAS U 16 ČASOVA: Poznajemo Srbiju, Srbija poznaje nas, čitamo se već dugo, od sada se i vidimo!

Društvo -

DANAS U 16 ČASOVA POČETAK EMITOVANJA PROGRAMA

Kurir se po svom karakteru od postojanja razlikuje od drugih. Sadržaj koji postoji u novinama i na sajtu sada će moći da se gleda i na televiziji, uz tipičan televizijski sadržaj.

Igor Šanjević, izvršni direktor programa Kurir televizije, ističe da će gledaoci uživati u domaćim emisijama proizvedenim ekskluzivno za potrebe ove televizije, a po broju programa koji se emituju uživo, izdvojiće se od ostalih kablovskih kanala. Kako kaže, ideja je da se pokriju vesti i dešavanja iz cele Srbije i zato će se svakodnevno u program uživo uključivati dopisnici iz svih krajeva zemlje.

- Izuzetno nam je važno da budemo brzi, uporni i, kao i uvek, sa stavom. Da gledaocima Kurira pružimo baš ono što od nas očekuju. Fokus je na zabavnom i informativnom programu u našoj produkciji, dok su za serijski, filmski i dokumentarni program angažovane spoljne produkcije. Planirane su autorske emisije, gostovanja u vezi s društveno-političkim temama, tok-šou formati, premijere dokumentarno-igranog programa, kultni filmovi i domaće serije. Ako uz to uzmemo u obzir da koristimo novu NDI tehnologiju i inovativni koncept u distribuciji sadržaja i organizaciji Kurira, jasno je da smo uzbuđeni, a posebno zbog prilike da posle višegodišnjeg maštanja ostvarimo ideju o mediju budućnosti - kaže Predrag Roganović, COO kompanije „Adrija medija grupa“.

Tim velikih profesionalaca

Za potrebe Kurir televizije zaposleno je 120 ljudi. Okosnicu programa čine iskusni profesionalci, urednik informativnog programa Zoran Mihajlović i urednica zabavnog programa Bojana Kesić, koji su složni u oceni da su uspeli da okupe sjajne ljude u svojim timovima i da je to jedan od razloga zašto imaju velika očekivanja.

- Ponosan sam na informativnu redakciju Kurir televizije jer je najmlađi njuz tim u Srbiji, a gledaoci će se uskoro uveriti da je reč o pravim gladijatorima na našem medijskom nebu. Naš zadatak je da na profesionalan način gledaocima prenesemo brze, tačne i jasne informacije upotpunjene dinamičnim video-sadržajem i grafičkim rešenjima - izjavio je Zoran Mihajlović, urednik informativnog programa.

Urednica zabavno-informativne redakcije Bojana Kesić ističe da je ponosna na spoj mladosti i iskustva u svom timu, a što se tiče koncepta, ideja je da svakoj temi pristupe iz specifičnog ugla, tj. da je obrade drugačije u odnosu na ono što se emituje na ostalim televizijama.

foto: Kurir

Svi su složni u oceni da se televizijska redakcija odlično uklopila u postojeći Kurir tim, čiju okosnicu čine urednici Aleksandar Đondović, Branislava Majdarević, Rajko Nedić, Boban Karović, Sonja Lakić i Mladen Radulović, uz iskusnog izvršnog direktora programa televizije Igora Šanjevića. Za produkciju i tehničko vođstvo angažovani su profesionalci s dugogodišnjim televizijskim iskustvom.

Najsavremenija tehnologija

Kurir TV je kablovska televizija koja koristi najsavremeniju NDI tehnologiju. S idejom da korisničko iskustvo gledalaca bude što bolje, za Kurir televiziju je izrađen najkompleksniji grafički sistem u čitavom regionu. Preko 25 ljudi učestvovalo je u izradi, koja je trajala šest meseci, a proizvedeno je preko 1.000 grafičkih i animiranih elemenata. Celokupan sistem grafika postavljen je prema najnovijim trendovima iz takozvanog UI/UX dizajna.

1 / 3 Foto: Kurir

- Imamo najnoviji softver, a studiji za vesti koriste dva robota koji, uz PTZ kamere i Stype sistem za trekovanje, omogućavaju veliku fleksibilnost i preciznost u radu sa AR grafikom - objašnjavaju iz tima Kurir televizije.

POVERENJE DUGO 17 GODINA: Medij i za čitaoce i za gledaoce

l Već 17 godina dnevni list Kurir jedan je od najuticajnijih medija u Srbiji, a sajt Kurir.rs se, po čitanosti, nalazi u samom vrhu među veb-portalima. S pokretanjem Kurir televizije, brend Kurir kompanije „Adrija medija grupa“ postaje jedinstvena medijska platforma sa tri kanala komunikacije: štampanim izdanjem, veb-sajtom i televizijom, sa istom uređivačkom politikom. Publika uvek zna šta od Kurira može da očekuje, bez obzira na to da li ga čita ili gleda.

Kurir televizija biće dostupna svima potpuno besplatno na sajtu Kurir.rs. Na kanalu broj osam biće dostupna za korisnike MTS IPTV i kablovskog sistema Supernova na teritoriji Srbije, kao i u okviru ponude m:tela u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i platforme GO4YOU u dijaspori. U planu je širenje na sve ostale kablovske operatere u Srbiji i regionu.

PREDRAG ROGANOVIĆ, COO KOMPANIJE „ADRIJA MEDIJA GRUPA“

Izuzetno nam je važno da budemo brzi, uporni i, kao i uvek, sa stavom

foto: Kurir

IGOR ŠANJEVIĆ, IZVRŠNI DIREKTOR PROGRAMA KURIR TELEVIZIJE

Izdvojićemo se od ostalih kablovskih kanala po broju programa koji idu uživo

foto: Nebojša Mandić

(Kurir.rs / Foto:Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track