ZAŠTO SE VIRUS TAKO BRZO ŠIRI? Dr Kuljić Kapulica: Čak ni ja sa svim svojim znanjem i iskustvom ne mogu to da objasnim
Foto: Kurir/T.Ilić

MOŽE LI LETO DA ZAUSTAVI KORONU?!

ZAŠTO SE VIRUS TAKO BRZO ŠIRI? Dr Kuljić Kapulica: Čak ni ja sa svim svojim znanjem i iskustvom ne mogu to da objasnim

Društvo -

Toplom letnjem vremenu obradovali smo se iz dva razloga.

Prvo, najzad više nema kiše i možemo da uživamo u sunčevim zracima, a drugo, jer koronavirus, bar kako smo ranije slušali, slabi na visokim temperaturama.

Međutim, temeperature su skočile, ali se i korona se razbuktala i sada se građani Srbije s pravom pitaju da li je teorija da toplo vreme može da zaustavi širenje i infektivnost virusa Kovid -19 uopšte tačna, posebno kad se uzmu u obzir brojke o porastu broja obolelih u našoj zemlji poslednjih dana.

Ona ističe da pošto se sad epidemija opet razbuktava, na epidemiolozima je da otkriju gde su bili ljudi koji su bili zaraženi, a za koje se nije znalo, već su širili virus.

- Problem je u tome i što smo u prvom naletu kontakte zaraženih mogli da pohvatamo, a sada ne jer ih ima puno. Pritom, neki su sa simptomima, neki bez njih i to je stvarno neka posebna priča u vezi s ovim virusom. On se toliko brzo prenosi da čak ni ja sa svim svojim znanjem i iskustvom ne mogu to da objasnim. U svakom slučaju, vreme nam ide u prilog i to je dobra stvar – ističe dr Kuljić Kapulica.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track