Najnovije vesti

ZAKON O OVK KRIJE JEZIVU NAMERU ALBANACA! Drecun: Napadaju ove TRI VREDNOSTI, a cilj je samo jedan!
Foto: Profimedia

nedopustivo

ZAKON O OVK KRIJE JEZIVU NAMERU ALBANACA! Drecun: Napadaju ove TRI VREDNOSTI, a cilj je samo jedan!

Društvo

Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju, govoreći o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti borbe tzv. OVK istakao je da tim zakonom treba da se zastraše svi oni koji govore o užasnim zločinima koje je počinila teroristička OVK i o brutalnom etničkom čišćenju tokom kog je proterano oko 250.000 pretežno Srba, ali i Roma.

Drecun smatra da je među Albancima na Kosmetu javna tajna sve ono zločinačko što je radila teroristička OVK.

- Albanci su stvarali jedan drugačiji imidž svih ovih godina, a odgovornost za zločine prebacivali na srpske snage bezbednosti, odnosno na Republiku Srbiju - podsetio je Drecun.

- S druge strane čini mi se da taj zakon ima drugu, važniju funkciju osim da spreči ljude da govore o zločinima OVK, a to je da u Račku nije bilo nikakvog masakra, kao i o mnogim stratištima gde su stradali Srbi, a i sami Albanci - rekao je Drecun.

foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Ističe i da je funkcija tog zakona prvenstveno da onemogući specijalizovano tužilaštvo da dođe do kvalitetnih svedoka i da ti svedoci govore o zločinima koji su počinili ključni ljudi terorističke OVK.

- Kada pogledate kako je strukturisan taj zakon i ključni član koji govori kako se, kako oni kažu 'vrednosti ne smeju napadati', onda vidite da se tamo kaže da se ne sme napadati grb, zastava i zakletva koju je polagala terostička OVK - rekao je Drecun, podsetivši da je ta zakletva vezana za Veliku Albaniju i ocenjuje da se tu vidi strateški i dugoročan cilj svih tih albanskih paravojnih formacija.

Istoričar Aleksandar Gudžić rekao je da kosovske političke elite, ratna koalcija je svoju poziciju u kosovskom društvu gradila na narativu o isključivoj srpskoj krivici za rat 90-tih godina.

- Taj narativ je u suprotnosti sa onim što se dešavalo na terenu - rekao je on.

Dodaje da nije prijatno znati da postoji zakon na osnovu kog se sme hapsiti ukoliko kažete nešto o zločinima terorističke OVK.

(Kurir.rs/Pink.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...