KAPETAN BOGDAN JAVIO SE IZ MIGA 29: Služite časno, živela Srbija! Najlepša čestitka sa srpskog neba mladim oficirima!
Foto: Tanjug Printscreen

dirljivo

KAPETAN BOGDAN JAVIO SE IZ MIGA 29: Služite časno, živela Srbija! Najlepša čestitka sa srpskog neba mladim oficirima!

Društvo -

BEOGRAD - Kapetan Bogdan Kovačević, pilot miga 29 Vojske Srbije, u letu nad Beogradom pozdravio je sa srpskog neba najmlađu klasu oficira Vojske Srbije čestitajući im uspešan završetak školovanja uz poruku da služe časno svojoj otadžbini.

- Živela Srbija - pozdravio je Bogdan mladim kolegama.

1 / 4 Foto: Tanjug Printscreen

Oficir Zlatić: Oficirski poziv je uzvišen i častan

- Idemo dalje kao ponosni oficiri Vojske Srbije, poručio je danas na svečanoj promociji najmlađih oficira Vojske Srbije najbolji u rangu Ognjen Zlatić.

Zlatić je rekao da mu je čast i privilegija što se obraća u ime generacije najmlađih oficira, navodeći da su na pocetku školovanja položili zakletvu i dali svoju reč da će čuvati i braniti nezavisnost suverenost i teritorijalnu celovitost Srbije.

"Danas još bolje shvatamo odgovoornost i cenimo težinu izgovorenih reči", rekao je Zlatić. On je dodao da su srećni što su imali priliku ali i privilegiju da obrazovanje stiču u institucijama kao što su Vojna akademija i Medicinski fakltet VMA. "Oficirski poziv je uzvišen i častan i za njega treba da se opredele svi čije su misli i srca ispunjeni ljubavlju prema otadžbini", istakao je Zlatić.

On je zahvalio svima koji su došli da ih isprate na put, ali i roditeljima koji nisu bili prisutni na svečanosti, ali su posredno bili uz njih. "Za nas je ovo novi početak", rekao je Zlatić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track