MIHAJLOVIĆ U BRATUNCU POTPISALA VAŽAN SPORAZUM: Srbija i BiH dobijaju još jedan granični prelaz
Foto: Facebook Printscreen, Zorana Mihajlović

infrastruktura

MIHAJLOVIĆ U BRATUNCU POTPISALA VAŽAN SPORAZUM: Srbija i BiH dobijaju još jedan granični prelaz

Društvo -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sa ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine (BiH) Vojinom Mitrovićem u Bratuncu Sporazum o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza i obišla izgrađeni most Bratoljub, saopštio je njen kabinet.

Ona je, kako se navodi, potpisala i Sporazum o održavanju i rekonstrukciji međudržavnih mostova između Srbije i BiH.

Mihajlovićeva je podsetila da je most Bratoljub završen 2017. i da očekuje da do marta sledeće godine budu završeni i radovi na izgradnji zajedničkog graničnog prelaza prve kategorije.

"Zato su ovi radovi sada najvažniji. Da omogućimo da se narodi povezuju, jer je regionalno povezivanje najvažniji uslov za razvoj naših država, a to je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i naše vlade", rekla je Mihajlović

Dodala je da je Srbija obezbedila u budžetu 15 miliona evra za održavanje šest mostova, dok će ostalih pet održavati BiH.

Vrednost projekata koji povezuju Srbiju sa BiH, prema njenim rečima, iznosi 1,7 milijardi evra.

"Gradimo auto-put Sremska Rača - Kuzmin, odatle ćemo rekonstruisati put do Bjeljine. Zatim gradimo auto-put i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica i gradićemo put Slijepčevići-Badovinci, a zajednički ćemo tražiti i načine da obezbedimo železničku vezu između Beograda i Sarajeva", rekla je Mihajlović.

Mitrović je rekao da je most Bratoljub završen 2017. godine, ali se čekalo do decembra 2019. kako bi se usaglasili politički stavovi tri naroda.

"Izgradnja novog graničnog prelaza Bratunac dodatno će povezati dve zemlje i ubrzati promet robe i putnika", rekao je Mitrović.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track