Najnovije vesti

ŠARČEVIĆ O KORONI U ŠKOLAMA: Od početka školske godine inficirano oko 60 đaka, daleko smo od zatvaranja
Foto: Beta/ Vlada Srbije

najviše slučajeva u beogradskim školama

ŠARČEVIĆ O KORONI U ŠKOLAMA: Od početka školske godine inficirano oko 60 đaka, daleko smo od zatvaranja

Društvo

Oko 60 učenika u školama u Srbiji, obolelo je od korona virusa od početka nastave, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević, uz ocenu da je to minimalan broj na 850.000 dece.

"Beograd kao veliki grad ima najviše slučajeva pozitivnih đaka, ali kad se sve uzme i sabere, to je minimalan broj zaraženih", rekao je Šarčević na TV Prva i naglasio da smo u ovom trenutku daleko od zatvaranja škola.

Ministar je dodao da među studentima trenutno nema obolelih.

Kao razlog što je manje srednjoškolaca zaraženo koronavirusom, u odnosu na osnovce, Šarčević je naveo taj što daci u srednju školu idu po sistemu da jednu nedelju borave u učionicama, a drugu nastavu prate od kuće - onlajn.

"Trenutno je među školarcima oko 60 zaraženih, za tri nedelje od pocetka škole, na 850.000 ucenika to je zaista minimalan broj", kazao je Šarčević.

Upitan hoće li biti novog zatvaranja škola, ministar kaže da smo u ovom trenutku daleko od toga, ali naglašava da kada to kaže treba da se shvati uslovno.

Na pitanje šta bi trebalo da se desi pa da se škole zatvore, Šarčević kaže da o tome odlucuje Krizni štab, a na osnovu relevantnih podataka i situacije.

U svakom slučaju onlajn nastava se snima i sada je mnogo kvalitetnija nego u prvom ciklusu, za vreme vanrednog stanja, rekao je ministar i dodao da su u meduvremenu u ceo onlajn sistem uključene i brojne druge platforme i sve funkcioniše mnogo bolje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...