300 ČUDA: Vule Avion autobusom vozio porodilju u bolnicu pa ostavio putnike na stanici
Foto: Kurir

300 ČUDA: Vule Avion autobusom vozio porodilju u bolnicu pa ostavio putnike na stanici

Društvo -

U petak od 21 čas na Kurir televiziji pogledajte novu epizodu jedne od najzanimljivijih emisija o nesvakidašnjim ljudima, predelima i običajima.

Autorka serijala “300 čuda” Ljiljana Danilović vodi nas u planinsko selo Trećak, kod jednog neobičnog domaćina Vukomana Milosavljevića, poznatog po nadimku Vule Avion. On je po odlasku u penziju napustio grad i vratio se da živi u rodno selo na obroncima Kopaonika. U svojih 78 godina, Vule izgleda kao mladić, veoma vitalan i živahan i uvek raspoložan za priču. U svojoj ispovesti, otkrio nam je neverovatne detalje iz svog života. Pričao je o dogovodovštinama kada je, kao dečak, pokušao da otme svinju od vuka, jeo bukov žir i živo meso, zašto je dobio nadimak Vule Avion, kako je isterao putnike iz autobusa da bi porodio trudnicu, ali i kako je ostavio putnike na stanici kako bi autobusom odvezao porodilju u bolnicu.

U ‘’300 čuda’’ spada svakako i Đavolja varoš. Ekipa emisije provela je u njoj gotovo celu noć i tvrdi da ono što se tamo noću dešava, ostavlja bez daha. Kako kažu, ovaj jedinstven prirodni fenomen u svetu najbolje sija i najjasnije priča svoju priču noću, a poseban utisak ostavljaju neobični zvuci. Nauka kaže da se vetar provlači kroz šupljine zemljanih figura te proizvodi zvuk, kakav ne postoji na drugim mestima. Krikovi divljih životinja i ptica zvuče nestvarno te bude maštu kod ljudi da stvaraju razne priče o đavolskim krikovima i zvukovima koji nisu ovozemaljskog porekla. Legende i narodna predanja kažu da su to neke ‘’nevidljive sile i đavolska posla’’, a mi vam preporučujemo da iskoristite jedinstvenu priliku da vidite šta su na licu mesta zabeležile kamere ekipe “300 čuda”.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track