VOJSKA SPOSOBNA I OBUČENA DA SAČUVA ZEMLJU OD SVAKOG AGRESORA: Snažna poruka Vučića nakon velike vežbe na Pešteru (FOTO/VIDEO)
Foto: Kurir TV

predsednik se zahvalio pripadnicima ministarstva odbrane

VOJSKA SPOSOBNA I OBUČENA DA SAČUVA ZEMLJU OD SVAKOG AGRESORA: Snažna poruka Vučića nakon velike vežbe na Pešteru (FOTO/VIDEO)

Društvo -

Vojska Srbije pripada svim našim građanima, bez obzira na veru i nacionalnost, spremna je, sposobna i obučena da sačuva i njih i našu zemlju, ukoliko bi bilo ko pomislio da izvrši agresiju na Srbiju, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić nakon vojne vežbe "Sadejstvo 2020" na Pešteru.

- Snažimo svoju vojsku da bismo odvratili svakog agresora od napada na nas, a nama ne pada na pamet da vodimo bilo kakve agresivne sukobe - naglasio je Vučić.

Predsednik se zahvalio i čestitao svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na današnjoj vežbi, koju, kako je istakao, u mnogim detaljima nismo mogli da imamo ni u vreme velike JNA.

- Helikopterski desant na malom prostoru... U dva reda sa tenkovima koji gađaju bojevom municijom jedni preko drugih... To su neke od stvari koje nikad nismo uradili - rekao je Vučić.

Dodao je da je ovo bio prvi put da su svi vazduhoplovi Vojske Srbije naoružani raketama vazduh-vazduh ili vazduh-zemlja i topovima.

"Ne bi bilo fer da otkrijem o kom projektu je reč"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije danas želeo da otkrije koji je to projekat u regionu, koji konkuriše za sredstva iz paketa pomoći EU, uperen direktno protiv interesa Srbije, navodeći da to ne bi bilo fer.

Vučić je u četvrtak evropskom komesaru Oliveru Varheiju, tokom njegove posete Beogradu, ukazao na takav projekat, ali tada na pres konferenciji nije precizirao o čemu je reč.

Vučić ni danas nije hteo da kaže o kojem projektu je reč, zato što, kako kaže, kao fer čovek neće da krši dogovor i iznosi u javnost detalje.

- Rekao sam to komesaru Varheiju. Verujem da smo postupili ispravno i najbolju stvar i da je to dovoljno - rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track