OTKRILI

IMATE PROBLEM SA GREJANJEM? Ovo je RAZLOG zašto su vam MLAKI radijatori u stanu (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Od kako je krenula grejna sezona u Srbiji na adresu Javno komunalnog preduzeća stiglo je za nedelju dana 1.000 i 1.200 pritužbi građana.

Na šta se stanovnici Srbije najviše žale, koji su stvarni, a koji lako rešivi problemi, ispričala je Ivana Klanja, Izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije „JKP“ Beogradske elektrane.

Kako je istakla, najveći problem predstavlja curenje radijatora, koji spada pod prioritetnu reklamaciju, međutim, ima i onih koje su od manje važnosti.

-Ima reklamacija na mlake radijatore. Tu moram da kažem da mlak radijator u ovim vremenskim uslovima ne znači odmah da je neadekvatno grejanje. Sve naše podstanice su automatizovane, i temperatura vode koja ulazi u radijatore zavisi od spoljnih uslova. To znači da kad je napolju toplije, tj blizu 15 stepeni ili ispod 15 stepeni, ti su radijatori hladniji. Polako kako idemo prema minusu, ta voda koja dolazi u radijatore biva sve toplija, a na minus 5 i minus 10 bude vrela. Tako je regulisan rad sistema, da mlaki radijatori mogu da znače da ima neki poremećaj, ali najčešće je to stvar regulacije grejnog sistema.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track