Najnovije vesti

MINISTAR VULIN: Vojno zdravstvo jače za novih 195 pripadnika
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

obilazak Vojne bolnice Novi Sad

MINISTAR VULIN: Vojno zdravstvo jače za novih 195 pripadnika

Društvo

Vojno zdravstvo je dalo, i daje ogroman doprinos u borbi protiv kovida, ali ne bi bilo tako spremno i uspešno da na njegovom razvoju i jačanju nismo radili svih ovih godina, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom obilaska Vojne bolnice Novi Sad.

On je podsetio da je protekle tri godine, u Vojno zdravstvo, u stalni radni odnos primljeno 561 lice, medicinskog i nemedicinskog osoblja.

- Slobodno mogu da kažem da to nije bilo od davnih sedamdesetih godina, kada je formirana Vojnomedicinska akademija, i kada je vojno zdravstvo dobilo današnji oblik. U narednom periodu zaposlićemo još 195 pripadnika vojnog zdravstva u stalni radni odnos - rekao je ministar Vulin.

On je istakao i da se u ovom trenutku, u vojnom objektu na Karaburmi, leči 60 kovid pacijenata, od kojih je sedam na respiratorima.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

- Vojno zdravstvo će dati svoj maksimalni doprinos, bogatiji smo za iskustvo, u odnosu na prethodna dva talasa, opremljeni svom potrebnom tehnikom, imamo dovoljno lekova i dovoljno zaštitne opreme. Uspeli smo bar malo da odmorimo lekare i medicinsko osoblje i sada smo spremni na ono što dolazi - rekao je ministar odbrane, koji je još jednom uputio apel građanima da vode računa o onome što im savetuju lekari, "jer ovaj virus možemo da pobedimo samo zajedno".

Vojno zdravstvo je spremno, i država Srbija i svi njeni građani mogu da budu mirni i pouzdani, jer vojni lekari su tu, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Upravnik Vojne bolnice Novi Sad pukovnik Dragan Koruga istakao je da je ta ustanova spremna za naredni talas kovida.

- Imamo pripremljene opremu, lekove za narednih mesec i po dana, a podsetio bih vas da je 202 pacijenta kod nas lečeno od kovida, i nadam se da ćemo i predstojeći talas uspešno okončati - rekao je upravnik Vojne bolnice Novi Sad i potvrdio da nema nikakvih problema kad je reč o nabavci medicinske i sanitetske opreme.

Kurir.rs/Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...