UŽAS

POTRESNO SVEDOČENJE ŽRTVE O ZLOČINAMA OVK! Srbi UBIJANI na NAJMONSTRUOZNIJI način - otac i majka MUČENI do SMRTI KURIR TELEVIZIJA

Društvo -

O tagičnom stradanju Srba na Kososvu ni danas, posle 20 godina, javnost ne zna mnogo. Izvođenjem pred lice pravde samog vrha "OVK" terorističke vojske stvara se nada da će se ogovarati za svireposti počinjene na velikim delom srpskog, ali i ne srpskog stanovništva.

O tragediji koja je zadesila naš narod na Kosovu svedočila je Nataša Šćepanović, koja je još pre rata izbegla sa Kosova i Metohije. Iako su ona i sestra uspele da napuste svoje porodično ognjište, kako kaže, svi oni koji su ostali u mestu Istok, a među njima i njeni roditelji, doživeli su užasnu sudbinu.

- Roditelji nisu želeli da napuste svoju kuću i rodno mesto. Verovali su da im se ništa neće desiti jer su imali dobre odnose sa albanskim komšijama, ali svi koji su ostali u Istoku završili su kao moji roditelji, niko nije izašao živ. Svi su postradali na najsurovije načine - navodi Nataša.

Posmrtni ostaci njenog oca nađeni su tek 2003. godine na vojnom groblju Lešće. DNK analizom konstatovano je da je pre smrti bio mučen, jer si mu kosti raskomadane.

-Mi do danas ne znamo uzrok smrti. U izveštaju samo piše „Pokušaj spaljivanja kostiju radi uklanjanja dokaza“. Sve se radilo planski - kaže Šćepanovićeva. Posmrtni ostaci njene majke do danas nisu nađeni.

Iako je prošlo više od dve decenije, Nataša kaže da ne gubi nadu da će pravda biti zadovoljena.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track